Johan Remen Evensen kunngjorde at han nå legger opp som skihopper. (Foto: TV 2/)
Johan Remen Evensen kunngjorde at han nå legger opp som skihopper. (Foto: TV 2/)

Verdensrekordholderen sa nei til VM i skiflyging - Legger opp

Johan Remen Evensen valgte å ikke delta i VM i Vikersund og legger nå opp.

Ingen har hoppet lenger på ski enn Johan Remen Evensen.

Men verdensrekordholderen får likevel ikke delta i VM i skiflyging i Vikersund.

Se pressekonferanse med Evensen i opptak øverst på siden.

– Har ikke prestert godt nok
Landslagssledelsen valgte å ta ut fem mann, og det var ingen plass for Remen Evensen.

– Jeg er veldig lei meg for Johan. Vi har gjort alt for å forberede ham for sesongen, og spesielt for dette mesterskapet. Men vi har ikke klart det. Han har ikke prestert godt nok. Det er minst fem mann som er bedre, og vi har hele tiden sagt at vi vil stille med det beste laget vi har, og det er disse fem, sa landslagstrener Alexander Stöckl på pressekonferansen hvor han presenterte laget til VM.

I stedet er det Anders Bardal, Anders Fannemel, Rune Velta, Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren som skal representere Norge.

LES OGSÅ: Verdensrekordholderen blir trolig vraket
LES OGSÅ: Nordmennene skuffet i skiflyging

Legger opp umiddelbart
Det ble spekulert i om Stöckl ville ta med seks mann, og se hvem som presterte best på trening før selve laguttaket.

– Vi hadde sjansen til å ta med en sjette mann. Men det stjeler mye energi. Du må ta ut to mann til søndag, og nivåforskjellen mellom nummer fem og seks var så stor, forteller østerrikeren.

Stöckl hadde egentlig lovet Remen Evensen en plass i VM, men i helgen tok han kontakt med landslagsledelsen og ga beskjed om at han ikke ville stå i veien for andre hoppere som er bedre enn ham.

– Jeg har en kropp som ikke har fungert for meg i år. Det er har vært mitt problem. Men på tross av det, så føler jeg at jeg har fått til mye. Jeg har oppfylt drømmen jeg hadde da jeg var åtte år, som var å sette verdensrekord. Jeg har vært med å ta OL- og VM-medalje. Og jeg har vunnet verdenscupseier. Min karriere har vært en million ganger større enn jeg trodde jeg skulle oppleve med den kroppen jeg hadde. Derfor velger jeg å gi meg i dag, når kroppen sier at den har fått nok, og ikke kan prestere på det høyeste nivået som må til, forklarer 26-åringen, som nå velger å legge opp med umiddelbar virkning.

Si din mening om Johan Remen Evensens avgjørelse nederst i artikkelen: «Evensen burde ikke legge opp ! Han er VERDENS BESTE i skiflygning», skriver en leser.

Vil ikke ødelegge minnene fra Vikersund
– Jeg har egentlig alltid hatt en mer turnerkropp, en mer muskulær kropp enn hva som er optimalt for skihopp. Dermed har det gått utover mye av min hverdag. I forhold til overskudd når jeg må tyne såpass som jeg har måttet gjort. Denne sesongen har jeg gjort ting bedre enn noen gang, men likevel ikke klart å komme meg til det punktet at kroppen fungerer optimalt og jeg flyr lengst mulig. Derfor en så brå slutt, forteller Remen Evensen.

Remen Evensen hadde muligheten til å få prøve seg på trening onsdag. Men ønsket ikke å benytte seg av denne sjansen.

– Vikersund er en fantastisk hoppbakke. Det er den desidert beste bakken jeg har hoppet i. De minnene jeg har derfra vil jeg skal stå. I stedet for å hoppe med en kropp som ikke er i stand til å hoppe godt nok, så vil jeg heller ta vare på de minnene jeg har, sier mannen som hoppet 246,5 meter under prøve-VM i fjor.

På spørsmål om hva han skal gjøre nå, kom det kontant:

– Jeg skal ikke være med i Skal Vi Danse i hvert fall, gliste han.