Ole Gustav Gjekstad. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Ole Gustav Gjekstad. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Gjekstad slår tilbake mot Györ-trener Bøhn: – Som å be Hamas si noe om Israel

Karl Erik Bøhn mener at Ole Gustav Gjekstads dommerkritikk etter Itxako-kampen gikk for langt.

– Tullinger med fløyter og tullinger som bestemmer, var Larvik-trener Ole Gustav Gjekstads knallharde dom etter Mesterliga-kampen mot Itxako forrige helg.

Da hadde Larvik nettopp mistet muligheten til å avgjøre hjemmekampen på det Gjekstad mente var et soleklart straffekast da Amanda Kurtovic ble stoppet av en Itxako-forsvarer med foten plantet inn i målfeltet.

Les også: Se Gjekstads utblåsing etter Itxako-kampen

Bøhn-kritikk
Gjekstads kraftige uttalelser fikk mange til å løfte på øyenbrynene – blant dem sjefen for søndagens motstander Györ og tidligere Larvik-trener Karl Erik Bøhn.

– Man kan ikke kalle folk tullinger og de som lager regler og dømmer etter dem tullinger, det kan man ikke, sier Bøhn til tv2.no.

Se reportasje i videovinduet øverst på siden!

Sammenligner Bøhn med Hamas
Da Bøhn fikk sparken fra Larvik i januar i fjor var Gjekstad en av personene på motsatt side av bordet. Gjekstad synes at omstendighetene rundt sparkingen og etterspillet diskvalifiserer Bøhn fra å mene noe om episoden.

– Uansett hva Karl Erik Bøhn skulle uttale seg om i forhold til Larvik Håndballklubb, så er vel det som å be Hamas si noe om Israel, sier Gjekstad.

Les også: Györ-trener Bøhn: – Ville vært deilig å slå Larvik

Larvik-treneren legger likevel ikke skjul på at flere andre også har gitt ham beskjed om å roe seg ned. Samtidig mener han at hovedpoenget fortsatt står støtt.

– Jeg har fått mange reaksjoner på det. Spesielt fra datteren min, som mente at jeg var veldig sint og burde slutte med det. Det kan hun selvfølgelig ha rett i, men jeg mener det jeg sa etter den kampen også. Det er ikke bare vi som er dårlige, det er en del å rette på for dommere også.

Ønsker regelendring
44-åringen savner et tydeligere regelverk å forholde seg til, både for trenere, spillere og dommere.

– Jeg kunne kanskje dempet det litt, men jeg mener veldig tydelig det jeg sa. Det må gjøres noe der. Da mener jeg spesielt med tanke på å stå inne i feltet som forsvarsspiller – men jeg ser at det ikke er alle som er enig med meg i det.

– Har du fått reaksjoner fra forbundet?

– Jeg har fått mange telefoner, men det mest interessante med de telefonsamtalene er at de ikke klarer å bestemme seg om det er sju-meter mot slutten eller ei. At dommere som får se situasjonen i slow motion ikke klarer å bli enige, illustrer det hele ganske godt, mener Gjekstad.

– Sånn kan vi ikke oppføre oss
Karl Erik Bøhn synes at hans tidligere Larvik-kompis burde være glad for at han ikke har blitt straffet for uttalelsene. Bøhn tror at trenere i andre idretter enn håndball ville opplevd mye større problemer enn Gjekstad.

– Hadde man gjort det som fotballtrener så hadde man vært på tribunen en god stund. Sånn kan vi ikke oppføre oss.

– Ferguson og Guardiola kunne ikke gjort det samme som Gjekstad?

– Nei, da hadde de ikke vært på benken den neste kampen i alle fall.

Gjekstad synes ikke at parallellen til fotballtrenere er helt passende for situasjonen som fikk ham til å reagere.

– Fotballreglene er mye tydeligere og mye klarere – kanskje med unntak av handsregelen. Håndballreglene er ekstremt utydelige, og i hvert fall tolkningen av håndballreglene.