Györ trener Karl Erik Bøhn før Larvik (Foto: TV 2)
Györ trener Karl Erik Bøhn før Larvik (Foto: TV 2)

Györ-trener Bøhn: – Ville vært deilig å slå Larvik

Karl Erik Bøhn har tilgitt Larvik for at de sparket ham, men kommer ikke til å vise nåde i sitt første møte med gamleklubben.

Györ (TV 2 Sporten): – Det er en kamp for å overleve og å ha et lag som presterer og vinner – det er ikke noe verre enn det. Det var ikke noen kamp på liv og død, det var bare sport og fritid. Jeg var uenig med dem og vi så ting ulikt.

Slik beskriver Karl Erik Bøhn situasjonen som førte til at han fikk sparken i Larvik for et drøyt år siden. Grunnet interne uenigheter så Larvik seg nødt til å kvitte seg med suksesstreneren. Konflikten så lenge ut til å ende opp med rettssak, men partene ble til slutt enige om et forlik.

– Spesielt møte
Nå kombinerer Bøhn jobben som ungarsk landslagssjef med en vikarstilling som hovedtrener i Györ. Og søndag kommer nettopp Larvik på besøk til toppkamp i Ungarn.

– Selvfølgelig blir det spesielt, men jo mer tid det går, jo mindre betyr den kampen rent personlig. Samtidig er det mange jeg ikke har møtt siden vi gikk hver vår vei, forteller Bøhn til tv2.no.

– Da trekningen kom var det kanskje mer spesielt for ham enn det er nå, for nå gleder han seg. Og det er jo bare en håndballkamp, det er ikke noe farlig, så vi gleder oss, mener Bøhns samboer og Györ-profil Heidi Løke.

Har tilgitt Larvik
I sommer beskrev Bøhn konflikten med gamleklubben som «et helvete». Nå har han fått litt mer tid til å reflektere over det som skjedde, og har et mer balansert forhold til det hele.

– Jeg har hatt det bra hele tiden. Det ble en konflikt med Larvik, men det er bare å gå videre. Vi er enige om at vi var uenige og er nødt til å gå videre i livet. Jeg hadde ti fantastiske år i Larvik og er veldig takknemlig for det, sier Bøhn.

Les også: Bøhn før Larvik-kampen: – Ser ikke fram til denne kampen med glede

En ekstra deilig seier
Sammen med Heidi Løke er Bøhn nå en viktig del av Györs jakt på Mesterliga-tittelen. Den ungarske toppklubben har minst kommet til semifinalen i de fem siste utgavene av turneringen, men aldri tatt steget helt til topps. Seier mot Larvik betyr et langt steg mot ny semifinale.

– Det må være litt ekstra godt hvis dere slår Larvik på søndag?

– Ja, hvis vi gjør det, så blir det deilig. Det gjør godt for meg hvis det skjer. Vi møter et tøft lag, men de er ganske gode de i grønt (Györ, red.anm.) også, det kan jeg love, sier Bøhn.