Levealderen har økt nesten uavbrutt de siste 200 årene. De siste 20 årene har økningen vært veldig sterk.

Ifølge Statistisk sentralbyrå kan en nyfødt jente forvente å leve i 83 år, mens en nyfødt gutt kan glede seg over livet i 79 år. For 20 år siden var de tilsvarende tallene 79 og 73.

Nå mener forskere at en baby som fødes i dag, kan oppleve sin 150 årsdag!

Science fiction?

I laboratorier vokser nye organer fra stamseller, kroppsdeler skapes med 3D-skrivere og genterapi behandler sykdommer som blindhet og leukemi.

Teknologien kan tillate neste generasjon å leve til de fyller 150 år, men hvor langt skal vi la forskerne gå?

Les også: Kroppsform avgjør din levealder

Bremse aldringsprosessen

Et av de første legemidlene som kan bremse aldringsprosessen vil sannsynligvis bli tilgjengelig i løpet av fem til ti år, skriver theage.com.

Eksperter mener vitenskapelige gjennombrudd vil bety at barn som fødes i dag vil leve mer enn 100 år.

Flere karrierer

Sonia Arrison har forsket på aldring i åtte år. Hun mener denne utviklingen vil forandre hele måten vi lever på, fra våre familier til vår økonomi. Mange av oss vil ha både to og tre karrierer i løpet av livet.

Mange av oss er bekymret for at denne forskningen skal gå over styr, og at vi plutselig skal leve i en verden full av designer-mennesker. Arrison understreker at det ikke er det hun mener. Hun snakker om å hjelpe mennesker som allerede er her, til å leve et lengre og sunnere liv.

– Når vi ikke lenger vil gå av med pensjon når vi er midt i 60-årene, får vi bedre tid. Det vil gi flere muligheter til å skape det livet vi virkelig ønsker å leve, sier Arrison til CBS New York.

Men vil vi virkelig leve så lenge? Arrison er ikke sikker.

– Jeg tror folk ønsker å leve et liv med god livskvalitet. Om et lenger liv betyr at vi vil fylle 150 på et sykehjem så er jeg i tvil...

Test deg selv: Hvor gammel er kroppen din?

Om vitenskapen vil tillate deg til å leve til 150, vil du bli med på reisen? Eller overgår teknologien sunn fornuft? Si din mening i diskusjonsfeltet under.

Langt liv med riktig mat

Eksperter på aldring sier livsstilsendringer kan hjelpe deg å gjøre det til du er i 80-årene. Etter det er det genetikk som betyr mest.

Vi som kanskje er født litt for sent til å få være med hele veien til 150, vi får gjøre det beste vi kan ut av de mulighetene vi har.

Svensk forskning viser at vi sannsynligvis kan forlenge livet vårt med to til tre år med et kosthold som ligner den såkalte middelhavsdietten, skriver forskning.no.

Et høyt inntak av blant annet grove kornprodukter, grønnsaker, belgfrukter og fisk gir best uttelling, kombinert med moderat inntak av alkohol og lavere inntak av meieriprodukter, kjøtt og egg.

Her er TV 2 Sporty-ekspertenes tips på hva vi bør spise