ALEPPO: Grenseovergangen Bab al Salam ligger nord for storbyen Aleppo og fører over til den sørlige delen av Tyrkia. (Foto: AFP, © mro)
ALEPPO: Grenseovergangen Bab al Salam ligger nord for storbyen Aleppo og fører over til den sørlige delen av Tyrkia. (Foto: AFP, © mro)

FN ber Syria innordne seg Den arabiske liga

FNs hovedforsamling stemte torsdag for en resolusjon som støtter Den arabiske ligas krav om å stoppe volden.

FNs hovedforsamling har med 137 mot 12 stemmer vedtatt en resolusjon som krever at voldsbruken i Syria må opphøre umiddelbart. 17 land avsto fra å stemme.

FN ber Syria om å rette seg etter en fredsplan utarbeidet av Den arabiske liga, og at volden i landet opphører. Skissen fra ligaen krever president Bashar Assads avgang, og ikke minst en umiddelbar slutt på volden i landet.

Den arabiske liga fordømmer i svært sterke ordelag brudd på menneskerettighetene. Demonstranter og aktivister har vært i tøffe sammenstøt med regimets spesialstyrker.

Lignende resolusjonsforslag er tidligere blitt stanset i Sikkerhetsrådet fordi Russland og Kina har lagt ned veto.

Les også: Arabiske land vil sende FN-styrker til Syria

Så langt er det lite som tyder på at myndighetene i Syria vil stanse sine angrep på regimemotstandere og opprørere. Ifølge en syrisk eksilgruppe ble flere titalls mennesker drept i landet torsdag.

I tillegg ble flere kjente opposisjonelle pågrepet av sikkerhetsstyrkene. (©NTB/TV 2)