Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer fant artisten Samsaya lykken med den svenske musikeren Andreas Grega.

Men det var med klump i magen Samsaya introduserte familien til den nye kjæresten. Hun har nemlig trosset mye av deres kultur og religiøse holdninger opp igjennom årene, og når det kom til hennes utkårede var det heller inget unntak.

Full av angst

Med sin indiske storfamilie samlet, med både mor, far, søster, tanter, onkler og besteforeldre ble det en vanskelig opplevelse for Samsaya å fortelle om sin nye kjæreste:

– Jeg var full av angst, for sånt sier du ikke i vår kultur. Du sier ikke at du har funnet noen selv. Min mor og fars ekteskap var arrangert, og jeg tror nok de håpet å påvirke meg der, sier Samsaya til kvinnemagasinet KK.

Les også: Dette nekter Samsaya å gjøre i «Camp Senkveld»

«Jeg vet ikke hva som skjer nå, Jeg vet ikke om vi skal gifte oss og få barn. Men dere skal vite at jeg er veldig glad.»

Dette var ordene hun måtte tvinge frem ovenfor familien, etterfulgt av en sky av stillet rundt bordet.

Hun sa det hun måtte, satte seg ned og avventet reaksjonene.

– Jeg har aldri vært så nervøs som da. Å synge på slottet eller i fengsel var ingenting i forhold til det, sier Samsaya til KK.

Har søkt trøst hos kjæresten

Det ble ikke sagt mye rundt bordet den kvelden, men Samsaya følte hun oppnådde mye med det allikevel. Hun meddeler at hennes mor har forandret seg i etterkant, og er nå glad for at Samsaya har funnet noen å dele livet med.

Les også: Samsaya: – Jeg har alltid vært en outsider

Å rive seg løs fra familiens kultur og tradisjoner har vært tungt for artisten, og da har det vært godt å søke trøst hos sin musikk-kjæreste.

– Kunstnerisk har han gitt meg enorm støtte og hjulpet meg å være den jeg virkelig er. Han har gitt meg gode «gi faen»-holdninger. Han så det treet jeg var med uslipte greiner og blader, slik jeg var da jeg begynte med musikken, og han støtter det ville og frie i meg, sier en åpen Samsaya til magasinet.

Føler seg annerledes

Samsaya kom i høst ut med singelen «Superhero», den handler litt om hvordan Samsaya har opplevd dette med å være indisk i Norge, og føle seg litt annerledes.

– Jeg har alltid vært en outsider, på skolen, hjemme, blant mine egne venner. Jeg har tatt andre valg og sett annerledes ut. Det er litt som når du er liten og vil være He-man men alltid må være Skeletor. Det hjalp heller ikke at man var litt for indisk i Norge - og litt for norsk i India, fortalte 31-åringen til «God Kveld Norge».