Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

God morgen Norge har etter en stor avstemning kommet frem til at Vang i Valdres er første stopp i serien "Mitt Norge".

Vang, som resten av Valdres, ble opprinnelig befolket med immigranter fra Vestlandet. I 1153 ble Valdres av denne grunn inkludert av Cardinal Breakspear i bispedømmet i Stavanger.

På den gamle tingvollen der Vang stavkirke en gang stod holdt Håkon VI ting i 1368. Da ble en grensetvist løst med en grensestein som står til denne dag.

Kommunen har mange turer å by på, blant annet "Norges letteste tilgjengelige 2000 meters topp Rasletind" og ikke minst andre historiske steder man bør oppleve.

Legg turen til feks. de gamle varslingsvardene i Valdres. Kombiner tur, flott utsikt, trim og historiske opplevelser. Oversikt over varslingsvardene, hvor de er, hvordan planlegge en tur dit, ta ut kart og mer detaljerte turbeskrivelser finner du i Lommekjent.no - krigsvardene i Valdres.

I tillegg finnes det flere andre gamle monumenter som er verdt å legge turen innom. En av de er RIDDARBERG, en gammel borg! Borgen strekker seg øst/vest 150 m og nord/sør 75 m. Restene etter borgen består av tre murer som har ulike høyder.

Det er funnet en kilde på stedet, og det skal også være en hustuft innenfor murene. Nedenfor borgen går ”Den løynde gangen” gjennom en trang kløft i berget, og et stort rom under borgen som kalles”Stallane”.

Full turbeskrivelse, kart og GPS spor til Riddaberg finner du her.

Finn andre turer i området - søk i nærheten av Vang

Er det turer i området du mener burde finnes på Lommekjent.no? Hjelp oss å legge inn flere turer i vårt "lag tur" verktøy!

Registrer deg som bruker her.