AC Milans Robinho, Zlatan Ibrahimovic og Kevin Prince Boateng (Foto: Antonio Calanni/Ap)
AC Milans Robinho, Zlatan Ibrahimovic og Kevin Prince Boateng (Foto: Antonio Calanni/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Luca Bruno/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Luca Bruno/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Antonio Calanni/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Antonio Calanni/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Luca Bruno/Ap)
Kevin Prince Boateng (Foto: Luca Bruno/Ap)
duellenzlatan
duellenzlatan
robin (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
robin (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Kongen, prinsen og brassen regjerte mot Arsenal

Fire mål, fotballkunst på løpende bånd, men bare ett ord behøves for å beskrive AC Milan denne kvelden: klasse.

Milan - Arsenal 4-0

Man kan mene mye om italiensk fotball, men det AC Milans trio i front viste denne kvelden på San Siro er det bare et fåtall angrepsrekker som kan matche.

Zlatan har i eget hodet alltid vært klodens fotballkonge. I kveld var han definitivt den aller største mot Arsenal.

– I kveld møtte vi Ibra, som er helt der oppe blant de aller beste angriperne vi har møtt, sier Arsenal-keeper Wojciech Szczesny, som ikke gjorde seg bort mot Milan, tross fire baklengsmål.

Men kvelden tilhørte ikke Zlatan alene. Kevin-Prince Boateng og Robinho, begge som ikke levde opp til forventningene da de holdt til på engelsk gress, viste hvilke fantastiske ferdigheter som bor i dem.

Og Arsenal – vel, under dette besøket ble dessverre London-laget bare passive tilskuere til fotballshowet med stjernetrioen i hovedrollene.

Prinsen sendte Milan i ledelsen
Allerede etter et kvarter skulle San Siro eksplodere i Champions Leagues første åttedelsfinale mellom Serie A-lederen og Arsenal.

Kevin-Prince Boateng fikk en god ball i bakrom. Mot sin tidligere klubbs (Tottenham red.anm.) erkefiende viste han det han sjeldent klarte i England. Tysk-ghaneseren tok ned ballen på vakkert vis og fullførte kunststykket ved å banke ballen i tverrligger og inn fra skrått hold.

AC Milan fortsatte å eie midtbanen og dominere mot Arsenal. Etter 39 minutter fikk Serie A-lederen igjen lønn for leken. Zlatan viste klasse da han satte fart ned venstrekanten og fant pannebrasken til Robinho perfekt foran mål.

Les også: Owen gjør narr av Riise på Twitter

Punktum rett etter pause
Hjemmelaget tok med seg 2-0-ledelsen til pause etter en omgang der Zlatan Ibrahimovic viste hvorfor han, tross den utenomjordiske arrogansen, er så høyt elsket i fotballverden. Svensken skapte magi med lekne takter og overlegne gjennomspill. Kevin-Prince Boateng var ikke langt bak Milans største stjerne og var tett på enda et mål like før hvilen - selvfølgelig etter et gjennomspill av Zlatan som enhver kan få frysninger av.

Men Arsenals pust i garderobegulvet så ikke ut til å hjelpe nevneverdig. Bare fire minutter etter hvilen sov det gulkledde forsvaret da Zlatan og Robinho kombinerte igjen – og den leksa burde allerede ha vært lært etter de første 45. Zlatan utfordret utenfor 16-meteren, før han slo en kjapp pasning til Robinho idet Vermalen skled - og vips banket brassen inn sitt andre for dagen. Denne gang fra distanse.

Kronen på verket
Ti minutter før slutt var det duket for at kongen av San Siro, Zlatan Ibrahimovic, skulle markere tronen en gang for alle. Med en nærmest latterlig finte dro han av Djorou, og gikk ned i feltet idet han gikk forbi. Av TV-bildene så svensken imidlertid ut til å ha straffespark som mål med forseringen. Dommeren pekte uansett på straffemerket, og fra elleve meter gjorde Zlatan jobben selv - og prikket inn scoringen som omtrent slukket alt lys i enden av Arsenals Champions League-tunnel.

– Om vi ikke hadde vært så egoistiske foran mål, kunne vi hatt flere scoringen. Men jeg skal ikke klage over fire mål mot et lag som Arsenal. Jeg hadde trodd på en langt jevnere kamp på forhånd, sier Zlatan Ibrahimovic til Viasat 4.

Les også: Zlatan om «marerittstatistikken»: – Folk får si hva de vil

Zenit seiret i sprengkulda
Roman Sjirokov varmet tilskuerne ved å score vinnermålet rett før slutt da Zenit St. Petersburg slo Benfica 3-2 i den andre åttedelsfinalen.

Det gjorde han like etter at gjestene hadde utlignet til 2-2. Det var en dramatisk avslutning i kampen som ble spilt i 13 kuldegrader.

Det er fortsatt vinterpause i russisk fotball, og Zenit hadde ikke spilt en kamp av betydning siden desember. Derfor var det ikke rart at laget brukte en stund på å få sving på spillet.

Benfica dominerte første del av kampen og tok ledelsen snaut halvveis i første omgang. Zenit-keeper Jurij Zjevnov greide bare å halvklare et frispark, og Maxi Pereira hadde en enkel oppgave med å ekspedere returen i mål.

Baklengsmålet tirret Zenit-spillerne til dåd, og bare fem minutter senere styrte Sjirokov et innlegg fra Tomás Hubocan i mål til 1-1.

Zenit presset gjestene tilbake på banen og kom til flere store sjanser. Likevel varte det helt til midt i annen omgang før det ble uttelling. Målet var verd å vente på. Sergej Semak henrykket publikum med et frekt hælspark på innlegg fra Vladimir Bystov.