Det er ikke fotballklubben, men FFK Sport AS som nå er kommet i en svært vanskelig situasjon økonomisk og trues av konkurs.

Daglig leder Lars-Thomas Stene har i dag, onsdag, skissert flere forslag til kostnadskutt. Ett av forslagene var et betydelig lønnskutt for en samlet spillergruppe.

Spillergruppen i tenkeboksen
En sjokkert spillergruppe mottok nyheten på et informasjonmøte i formiddag.

- Dette kom veldig overraskende på oss. Vi har nettopp fått inn nye spillere, og beskjed om at alt er under kontroll. Men i dag ble vi spillerne skissert et forslag om betydelig lønnskutt - som vil gjelde alle ansatte i klubben, forteller spillernes talsmann Alex Valencia til TV 2 Sporten.

Les også: Millionoverskudd for Aalesund

Nå vil FFK-spillerne bruke de neste dagene til å tenke over, og konsultere med NISO, om hvorvidt de vil si ja til lønnskuttet.

- I spillergruppen er det naturlig nok et blandet syn på dette. Nå trenger vi litt tid i tenkeboksen, men vi er alle opptatt av å få til en løsning, sier Alex Valencia til TV 2 Sporten.

- Hvor mange prosent lønnskutt er det snakk om?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Hvilke andre kuttforslag ble lagt frem på møtet?

- Det var mange kutt som ble forelagt. Alt fra reise og opphold til rammen rundt laget vil merke sparetiltakene. Nå blir det blant annet buss i stedet for fly til mange bortekamper, svarer Alex Valencia.

– Er salg av spillere en mulighet?

– Vi er alle innstilt på å finne en løsning, men håper at vi kan beholde alle spillerne våre, sier Valencia.

Hentet to nye spillere tross økonomisk krise
Til tross for at klubben nå befinner seg i en alvorlig, økonmisk situasjon, er det nylig blitt hentet to nye spillere i Thomas Holm og tidligere Stabæk-målvakt, Jon Knudsen. Keeperen ble sagt opp av klubben han har vært trofast mot i en årrekke, men så mulighetene for en ny vår i Fredrikstad.

Onsdag kom beskjeden om at også hans nye klubb sliter økonomisk. Alex Valencia ønsker imidlertid ikke å kommentere hvordan Knudsen og Holm mottok beskjeden om situasjonen i klubben.

Beslutning i slutten av måneden
Styrene i FFK Sport AS og Fredrikstad Fotballklubb har startet arbeidet med en refinansierings- og resultatforbedrende plan. Styret i FFK Sport AS vil den 28.02.2012 beslutte om forutsetningene for fortsatt drift er tilstede for FFK Sport AS.

FFK opplyser at salget av sesongkort fortsetter som planlagt. De som allerede har kjøpt sesongkort vil selvsagt kunne bruke disse uavhengig av hva som blir resultatet av de pågående prosessene.

For å sikre bedre styring har styrene i Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS besluttet å ha èn felles daglig leder f.o.m. 11.02.12.

– Vi skylder våre mange supportere, frivillige, sponsorer og øvrige støttespillere å gjøre vårt ytterste for å sikre et bærekraftig økonomisk fundament for at FFK fortsatt skal være en eliteserieklubb, sier daglig leder Lars-Thomas Stene i en pressemelding.

I en pressemelding lister klubben tre hovedårsaker til problemene:

* Inntektene har vært og ser ut til å bli lavere enn forutsatt

* For dårlig kostnadsstyring og mangelfulle interne rapporteringsrutiner

* For stor gjeld gjør at selskapet er utilfredsstillende finansiert