Viking er enig med danske Silkeborg om en overgang for midtbanespilleren Martin Ørnskov (26).

Ørnskov har signert en treårskontrakt, og det eneste som kan velte overgangen er at danske ikke består den medisinske testen.

– Vi er kommet i mål etter intensive forhandlinger. Vi er enige både med klubb og spiller. Det som gjenstår, er at spilleren består legesjekken. Nå ønsker vi Ørnskov til La Manga snarest mulig, sier administrerende direktør Bjarne Berntsen til viking-fk.no.

BLOGG: – Derfor ender Berisha i Premier League

– Jeg gråter med det ene øyet
Ørnskov har spilt for Silkeborg i hele sin karrière, og forteller at det er med blandete følelser han forlater klubben.

– Jeg gråter med det ene øyet og smiler med det andre. Jeg er superglad for at tingene nå har falt på plass, og for at Silkeborg lar meg dra. Samtidig er det også en følelsesmessig vanskelig tid for meg. Parkeringsplassen ved treningsanlegget på Søholt har vært mitt daglige mål i mer enn 20 år, så i dag satt jeg der med en stor klump i halsen da jeg parkerte bilen. Jeg er SIFer, og det vil jeg alltid være, sier Ørnskov til sporten.dk.

Les også: Viking nær låneavtale med brasiliansk spiss

Overbevist av Hareide
Han avslører også at det var Åge Hareide som gjorde at valget falt på Viking.

– Da jeg først hørte om interessen kjente jeg ikke til Viking og norsk fotball. Men etter å ha satt meg inn i tingene og fått en prat med manager Åge Hareide kunne jeg se at det var en topp tre-klubb, som riktignok har underprestert i det siste. Fasilitetene deres er topp, og jeg har lagt vekk på at deres spanske trener gjerne vil spille fotball, slik jeg er vant til det hos SIF og Troels Bech, sier Ørnskov.

Den tidligere Newcastle-spissen, Joan Simun Edmundsson, har også takket ja til et kontraktstilbud fra Viking. Samtidig er han fristilt fra kontrakten med Newcastle.

– Han har takket ja og kommer til La Manga torsdag, sier Åge Hareide til Aftenbladet.no.

Dermed er det bare den medisinske testen som gjenstår før spissen fra Færøyene setter navnet sitt på kontrakten.