carewoyvind
carewoyvind

Alsaker: – Blir ikke overrasket om Carew legger opp til sommeren

– Situasjonen til John Carew ser bare nitrist ut for øyeblikket, sier Øyvind Alsaker.

Ute i kulden i West Ham. Vraket fra landslagstroppen.

John Carew har definitivt opplevd lysere tider på fotballbanen.

LES OGSÅ: Allardyce: - Carew har ikke vært god nok
LES OGSÅ: Klokkeklar Drillo: – Carew må skifte klubb
LES OGSÅ: Carew om fremtiden: – Jeg kan slutte å spille fotball nå og være superhappy

Det å gi signal om at han vil tilbake og vise det med å være først ute på treningsfeltet, brette opp ermene og virkelig stå på. Det har nok manglet og dermed sier trenerne at han mangler motivasjon.

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker sier det slik:

– Situasjonen til John Carew for øyeblikket er jo nitrist. Det er klart at han tok et ganske stort steg ned da han gikk til Championship med tanke på den type klubber han har spilt for de siste ti årene. Selv om West Ham er et topplag i Championship er det likevel en god grunn til å rope et stort varsku, sier Alsaker – vel vitende om at Carew knapt har vært på banen for West Ham siden november i fjor.

Lang vei tilbake
Spørsmålet mange nå stiller seg er om John Carew er i stand til å komme tilbake på toppnivå.

– Veien tilbake for John er lang. Han har åpenbart vært en del småskadet og hatt slitasje som hele tiden dukker opp. Men i den alderen John er i nå krever det en enorm disiplin og en indre motivasjon for å komme tilbake i topp, gammelt slag, poengterer kommentatoren.

Både Martin O’Neill, Gerard Houllier og Sam Allardyce har de siste årene uttalt at Carew mangler nettopp det – den nødvendige motivasjonen.

Tirsdag sa landslagssjef Egil Drillo Olsen akkurat det samme etter å ha vraket Carew fra landslagstroppen som møter Nord-Irland 29. februar.

– Hva mener de egentlig med at Carew mangler motivasjon, Alsaker?

– Det handler om å gi klare signaler og vise drivkraft. Han har vært mye ute med småskader, og det handler om de signalene han sender ut når han er på treningsfeltet. Det å gi signal om at han vil tilbake og vise det med å være først ute på treningsfeltet, brette opp ermene og virkelig stå på. Og det har nok manglet og dermed sier trenerne at han mangler motivasjon, tror Alsaker.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

carew
carew

LES OGSÅ: Carew om fremtiden: – Jeg kan slutte å spille fotball nå og være superhappy

– Kan ikke flyte på talentet
Før han fortsetter:

– Carew har på en måte flytet på talentet og sin enorme fysikk de siste årene. Men nå er han 32 år og i en alder der talentet ikke er nok. For å komme tilbake må han arbeide på detaljnivå, spise riktig og sove nok og lignende.

Egil Drillo Olsen er klar på at Carew må bytte klubb til sommeren for å fremdeles ha sjansen til å bli vurdert på landslaget. West Ham har gitt uttrykk for at klubben ikke vil forlenge kontrakten med angriperen – og dermed står Carew fritt til å finne seg en ny klubb som Bosman-spiller.

Alsaker er usikker på hvilken klubb Carew ender opp i.

– Det kan være at han går til en klubb i Norge, og da er nok nærliggende å tro at Vålerenga og Rosenborg mest aktuelle. Dette er klubber han har vært i før. Men også i Tippeligaen må drivkraften og motivasjonen for å trene være tilstede. Samtidig kan det jo være at han trives så godt i metropolen London at han vil bli værende der, spekulerer Alsaker.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Alsaker
Alsaker

– Kan komme til å legge opp
Carew uttalte så sent som i fjor at «han kunne legge opp på dagen og være superhappy».

Alsaker blir ikke overrasket om Carew legger opp til sommeren.

– Nei, det er ikke overraskende om det skjer. Det er vel heller naturlig om han fremdeles sliter med motivasjonen. Carew har opplevd masse på fotballbanen og tjent gode penger. Mangler han den indre drivkraften til å fortsette, så kan det være at tenker på å legge opp, sier Alsaker, før han slår fast:

– Men det blir jo litt vanskelig å sitte her å spå hva som foregår i Carews hode.