Detroit Red Wings (Foto: REBECCA COOK/Reuters)
Detroit Red Wings (Foto: REBECCA COOK/Reuters)

Detroit Red Wings satte ny NHL-rekord

Rødtrøyene er nå tidenes beste NHL-lag - på hjemmebane.

Detroit Red Wings slo Dallas Stars 3-1 i National Hockey League (NHL) tirsdag. Det var lagets 21. strake seier på egen is, og ny rekord i NHL-historien.

Joe Louis Arena i bilbyen Detroit er virkelig blitt litt av en festning for laget, og 3-1 seieren over Dallas Stars var både overbevisende og problemfri.

Forsvareren Brad Stuart satte inn det siste og avgjørende målet for hjemmelaget, mens Jiri Hudler og Henrik Zetterberg scoret de to andre målene for Red Wings.

Les også: Red Wings tangerte NHL-rekord

Aldri har noen lag i NHL vunnet så mange strake seirer på egen is. Med triumfen tirsdag, gikk Red Wings forbi Boston Bruins, som hadde 20 strake hjemmeseirer i 1929-30, og Philadelphia Flyers, som hadde 20 hjemmeseirer etter hverandre i 1975-76-sesongen.

Forrige gang laget, som har hjemmearenaen sin oppkalt etter den tidligere boksemesteren Joe Louis, tapte på hjemmebane var 3. november, da Calgary Flames kunne reise fra bilbyen med seier.

Denne sesongen har red Wings vunnet 24 av 27 kamper på hjemmebanen sin, mens det er blitt 15 seirer på 31 kamper på utebane. (©NTB)