cannabis (Foto: Colourbox (illustrasjonsbilde))
cannabis (Foto: Colourbox (illustrasjonsbilde))

Cannabismedisin kan bli tillatt i Norge

Medisinsk cannabis er blitt godkjent i form av en munnspray i Sverige. Det samme kan også skje i Norge, mener Statens legemiddelverk.

Dette melder tidsskriftet Dagens Medisin. Munnsprayen Sativex, som inneholder ekstrakter fra cannabis, kan hjelpe mot stivhet ved multippel sklerose (MS).

På resept i Sverige

Før helgen godkjente det svenske Läkemedelsverket sprayen, og dermed kan medisinsk cannabis for første gang skrives ut på resept i Sverige.

– Siden Sativex er godkjent i Sverige er det sannsynlig at vi kommer til samme resultat i Norge, men vi må gå gjennom søknaden først, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk til VG Nett.

MS-forbundet håper på godkjenning

I Norge har cirka 8000 diagnosen MS, og rundt halvparten av dem har problemer med spasmer. Cannabissprayen skal imidlertid brukes som et tillegg til annen medisin, skriver Aftenposten.

MS-forbundet håper legemiddelet blir godkjent i Norge.

– Det finnes veldig få medisiner rettet mot MS-smerter. Når det kommer en slik medisin på markedet, er vi helt klart for det, sier informasjonsleder i MS-forbundet, Olav Førde, til Aftenposten. (©NTB)