Rangers sliter med store økonomiske problemer. STV melder at Glasgow-klubben er i ferd med formelt å søke om å bli satt under administrasjon på grunn av klubbens kritiske økonomiske situasjon.

Klubben venter på utfallet i skattesak som var ventet å koste Rangers over 450 millioner kroner, men nå meldes det om enda høyere summer. Dermed så klubben seg nødt til å selge spissen Nikica Jelavic til Everton på tampen av overgangsvinduet.

Les også: Huseklepps klubb på desperat eierjakt

- Jeg kan imidlertid forsikre Rangers-supporterne om at klubben vil fortsette og kan reise seg igjen som en bedre og økonomisk sterkere organisasjon som kan konkurrere på det nivået som våre fans forventer. Akkurat nå vil jeg be alle Rangers-supportere om å fortsette å vise den enorme støtten de har vist oss til nå, skriver Rangers-eier Craig Whyte i en pressemelding.

Huseklepps Portsmouth gjør som Rangers
Erik Huseklepp og hans Portsmouth er i samme situasjon som Rangers - og er kommet enda lengre på den økonomisk mørklagte veien.

Kriserammede Pompey risikerer å miste ti poeng i mesterskapsserien. Mandag ble det bekreftet at klubben ønsker å bli satt under administrasjon.

Det blir i tilfelle andre gang på like mange år at klubben fra den engelske sørkysten opplever dette.

Ingen annen utvei
Portsmouth er i neste uke innkalt til høring på grunn av manglende innbetalt skatt. «Pompey» har heller ikke maktet å betale verken spillere eller ledere lønn siden januar. Nå risikerer klubben å bli trukket ti poeng, noe som vil sende Erik Huseklepp og lagkameratene ned fra 17. til 21.-plass på tabellen. Kun målforskjellen vil da skille Portsmouth fra Nottingham Forest under nedrykksstreken.

Peter Kubik, en av Portsmouths finansielle rådgivere, bekreftet mandag at klubben vil levere inn en søknad om å bli satt under administrasjon de nærmeste dagene.

– Klubbens bankkontoer er stengt på grunn av høringen og det er veldig vanskelig å fortsette driften. Så snart det blir søkt om administrasjon vil bankkontoene åpnes igjen, sier Kubik.

– Vi er klar over at det å bli satt under administrasjon medfører at en blir trukket ti poeng automatisk.

Les også: Ingen lønn for Huseklepp - igjen