Per Ravn Omdal  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Per Ravn Omdal (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Omdal sa nei til Vålerenga

Tidligere fotballpresident, Per Ravn Omdal, ønsket ikke å bli ny styreformann i VIF.

Vålerenga leter etter ny klubbformann etter at Odd P. Skarheim ga beskjed om at han trekker seg som leder på årsmøtet i mars. Valgkomiteen i Vålerenga hadde lenge sin ønskekandidat i Per Ravn Omdal. Den populære ekspresidenten i fotballforbundet har vært spesielt ønsket av Vålerengas storinvestor, Tor Olav Trøim.

– Omdal var den våte drømmen, men har dessverre takket nei, sier en kilde i Vålerenga til TV 2 Sporten.

Nei fra Mollekleiv
Lederen i Vålerengas valgkomité, Raymond Johansen, ønsker ikke å kommentere prosessen rundt ledervalget i den hardt pressede Oslo-klubben.

– Vi kommer tilbake til det når vi har innstillingen klar, sier Johansen.

TV 2 Sporten vet også at Svenn Mollekleiv er forespurt om å bli formann. Men Røde Kors-presidenten har i likhet med Omdal takket høflig nei til vervet i VIF.

Klubben leter nå etter en samlende figur som kan bygge opp troverdigheten Vålerenga har mistet i kjølvannet av overgangsskandalen i fjor høst.

Interne kandidater
Valgkomiteen er ventet å komme med sin endelige innstilling i løpet av fjorten dager. Flere tidligere Vålerenga-profiler florerer på ryktebørsen rundt ledervalget.

Den tidligere midtbanekrigeren Vidar Davidsen er et navn som har blitt spilt inn til valgkomiteen. Mens tidligere styreleder, John H. Nordbrekken, også har blitt lansert som en av kandidatene.

I tillegg til ny klubbformann, varsler nå også lederen av sportslig utvalg, Bjørn Viljugrein, at han gir seg.

– Jeg kommer muligens til å fortsette i styret, men på grunn av min private situasjon så er jeg ferdig i rollen som leder for sportslig utvalg. Det er hundre prosent sikkert, sier Viljugrein til TV 2 Sporten.

Dermed er de to mektigste posisjonene i Vålerengas klubbledelse ledige.