Usikker på hva du skal gjøre i sommer?

Finn din drømmetur her:

Et godt alternativ er Gaustatoppen (1883 m.o.h.) som rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

«Til toppen av Norge»-deltagerene har gjort det, og det er like lett for deg. Finn turen her og følg i deres fotspor:

Toppen er lettest å nå fra veien mellom Rjukan og Tuddal. Starten går fra parkeringsplassen ved Stavsro ca. 1100 m.o.h. I sommermånedene er det åpen kafeteria på Stavsro hvor man får kjøpt norsk tradisjonsmat som for eksempel rømmegrøt.

Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er brei og tydelig. Underlaget består av stein, store som små. Plukk gjerne en stein på veien, og legg den på en av de mange vardene du finner på vei til toppen.

Etter hvert som du nærmer deg toppen blir utsikten stadig finere, og du ser fjellene i Telemark, Buskerud og Oslomarka i det fjerne. Det siste stykket nordover ryggen gir flott utsikt i alle retninger, ikke minst over Hardangervidda som brer seg ut i vest. Turen til Gaustatoppen er en familievennlig topptur som passer for spreke og turvante barn.

Du kan lese mer om Telemarks stolthet på

Les mer om turen her.