John Guidetti
John Guidetti

Nytt hat trick for svensk supertalent: – Kan bli den største blågule wow-opplevelsen siden Zlatan

John Guidetti jages av storklubber - og får han ikke Sverige-debuten snart lurer Italia i kulissene.

Svenske John Guidetti (19) har tatt nederlandsk Eredivisie med storm denne sesongen. Unggutten, som er utlånt til Feyenoord fra Manchester City, har scoret hele 17 mål på 15 kamper.

Og som om det ikke var nok: han har notert seg for hele tre hat trick. Kun tre spillere har scoret har scoret tre hat trick i yngre alder i den nederlandske toppdivisjonen, og de som klarte det er ikke hvem som helst: Johan Cruyff, Marco van Basten og Wim Kieft.

Det tredje hat tricket kom i 3-1-seieren mot Vitesse søndag, og han noterte seg også for hat trick i Feyenoords to foregående hjemmekamper. Han scoret alle målene i 3-2-seieren hjemme mot Twente og tre av fire i 4-2-seieren hjemme mot Ajax.

Se Guidettis hat trick mot Vitesse i videovinduet over!

Les også: Supertalentet som fikk millionavtale som 13-åring - hva skjedde med Freddy Adu?

CITY-EIENDOM: John Guidetti er bare på lån til Feyenoord. (Foto:
  John Walton/Pa Photos)
CITY-EIENDOM: John Guidetti er bare på lån til Feyenoord. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Gikk til City som 15-åring
Guidetti ble hentet til Manchester City som 15-åring, og var allerede da sett på som et talent utenom det vanlige. Klubber som Liverpool, Inter, Sampdoria, Lazio og Roma var alle ute etter ham, ifølge dn.se.

Han er blitt sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic, og selv om de to kanskje ikke er helt like typer, så viste Guidetti i en alder av bare 16 år at også han har det i kjeften.

– Om en kar fra Rosengård (Zlatan Ibrahimovic, journ. anm.) kan bli en av de beste fotballspillerne i verden, så må vel også en kar fra Stockholm kunne bli det, meldte Guidetti.

I en alder av 19 kan det se ut til at det er en mer beskjeden Guidetti som uttaler seg til pressen. Han vil ikke ta av etter å ha fått sitt store gjennombrudd.

– Det er jo en drøm. Jeg forsøker å holde beina på jorden, og forhåpentligvis fortsetter drømmen, sier Guidetti ifølge Expressen.

Les også: Tysk stortalent går til erkerivalen

– Største wow-opplevelsen siden Zlatan
19-åringen seiler nå opp som en mulig joker for Erik Hamrén og Sverige under sommerens EM-sluttspill. Guidetti selv ligger imidlertid lavt i terrenget.

– Jeg har ingenting å si om det. Jeg kan bare spille, om jeg kommer med så er vel det kjekt. Men jeg er ikke manageren, så jeg vet ikke om jeg er nære eller ikke, sier han.

Agenten hans er ikke like beskjeden.

– Det er lett å bli dratt med, så klart, men om du spør meg er dette den største blågule wow-opplevelsen siden Zlatan slo gjennom. Spørsmålet er ikke om John skal være med til EM, men om han er en som starter for landslaget, sier Per Jonsson til Fotbollskanalen.se.

Kan kuppes av Italia
Men det er ikke gitt av Guidetti kommer til å ende opp som svensk A-landslagsspiller, selv om han har U21-landskamper for hjemlandet sitt.

Han har nemlig ikke debutert for A-landslaget, og nå vokser interessen for ham i fotballstormakten Italia.

– Det er klart at folk begynner å få øynene opp for ham der. John er trekvarts italiener, og det folk lurer på er: kan han være et tilskudd for oss i EM? sier hans Jonsson.

Han understreker imidlertid at Sverige er stortalentets førstevalg.

– John har røtter der, og elsker landet og dets fotball. Men han er svensk, selv om Italia ligger nærmest for ham dersom det ikke skulle bli noe med vårt landslag. Jeg har i alle fall ikke hørt noe annet enn at Sverige er førstevalget, sier agenten.

Les også: Åtte PL-lag så han hamre inn fem mål: – En avslutter som Shearer og Cole

FEYENOORD-SUKSESS: Storklubbene har fått øynene opp for John
  Guidetti. Her jubler han for Feyenoord-scoring mot NAC Breda 22. september
  i fjor. (Foto: OLAF KRAAK/Afp)
FEYENOORD-SUKSESS: Storklubbene har fått øynene opp for John Guidetti. Her jubler han for Feyenoord-scoring mot NAC Breda 22. september i fjor. (Foto: OLAF KRAAK/Afp)

Les også: Her er mandagens fotballrykter: – Henry åpner for Arsenal-retur

100 000 underskrifter
Neste tirsdag tar Erik Hamrén ut Sveriges tropp til landskampen mot Kroatia. Det er den siste Sverige-troppen som tas ut før EM-troppen blir klar.

Jonsson forteller at de ikke har hørt noe fra Hamrén eller hans assistent Marcus Allbäck, men at han mener Guidetti har rett til å være skuffet dersom han ikke blir tatt ut.

– Det får vel John egentlig svare på selv, men det burde være en stor skuffelse. Hva kan han gjøre bedre enn med disse 17 målene? Det føles som om alle begynner å skjønne at det er helt vilt det som skjer. Jeg hørte fra en nederlandsk journalist at 100 000 av Feyenoords fans har skrevet under på at de vil ha ham til å bli værende, om mange, gode klubber har henvendt seg til meg angående John, sier han.

– Bayern vurderer bud
Og skal man høre på ryktene så kan det godt hende 100 000 Feyenoord-fans blir skuffet. Hans eier, Premier League-leder Manchester City, har nok merket seg at stortalentet har blomstret i Nederland. Dessuten melder den nederlandske avisen De Telegraaf at den tyske storklubben Bayern München vurderer å by på Guidetti.

En delegasjon fra Bayern skal ha vært på plass da angriperen scoret sitt hat trick mot Vitesse.