Valentinsdagen byr ofte på hodebry for menn som skal finne gave til sin kjære. For hva skal man kjøpe? Og hva liker hun? Mange lander på undertøy. Og det kan absolutt være et sikkert kort.

Men det er likevel mange fallgruber man kan gå i.

Les intervju med den nerlandske undertøysdesigneren Marlies Dekkers lenger ned i denne artikkelen!

– Menn bør våge å gå for det litt mer utfordrende undertøyet. Kjøp gjerne et helt, matchende sett i steden for bare en BH eller en truse. Å kjøpe basics er imidlertid ikke lov på Valentin-dagen, mener Madelene Ullbro.

Hun arbeider som Assortment Manager for undertøy i kleskjeden Lindex.

Ullbro mener det er viktig at mannen tenker gjennom om han kjøper noe fordi han liker det selv, eller fordi hun vil like det.

Undertøyet kan nemlig blir for sexy også.

– Det skal jo ikke bare være for hans egen skyld! Kvinnen skal føle seg fin, sier undertøyseksperten.

STERKE FARGER: Madelen Ullbro i Lindex mener man gjerne kan gå for litt spreke varianter til Valentinsdagen.
Hun råder alle menn til å ta en titt i undertøysskuffen til sin kjære.

– Sjekk hva hun har fra før. Har hun mange pushup-bher, eller enklere undertøy i svart og hvitt? Ta eventuelt med en bh til butikken og få hjelp. Mannfolka bør ikke være redde for å våge litt!, sier hun.

LES OGSÅ: Pupper på plass

Hold deg langt unna dette

Denne sesongen preges av trender som fransk bodoir, sterke farger og 50-tallspinup, forteller eksperten.

– Luksuriøse varianter med detaljer som perler og blonder ser vi mye av, men også mange klassiske modeller i moderne farger, for eksempel elementer som blonder i neonfarger, forteller Ullbro.

Men det er én ting Ullbro ikke anbefaler at mannfolka kjøper som den store Valentin-overraskelsen; og det er holdinn-produkter.

– Shapingundertøy har vært tabu tidligere. Nå finnes det for alle aldre og størrelser, MEN det er fortsatt slik at man helst vil kjøpe det selv, sier Ullbro med et smil.

BOMBSHELL OG PUSHUP: Øverst f.v.: Valentines-sett med asiatisk print (bh kr 1200, truse kr 590, Marlies Dekkers), rødt undertøyssett med hjerter (kr 129, H&M), Sett med modig, gul blonde (kr 129 og 70, Lindex) og sett med hvit blonde på blått stoff (kr 149 og 79, Cubus).

Tror hun har større bryster enn hun egentlig har

Den nederlandske undertøysdesigneren Marlies Dekkers deler også sine eksperttips med tv2.no/mote sine lesere.

– Hvordan bør en mann gå frem for å finne det riktige undertøyet til sin kjære på Valentinsdagen?

– En mann er alltid på jakt etter den beste presangen å gi sin kone eller kjæreste. Som oftest skal det jo være en overraskelse, så da ber man ikke om å få vite smak og størrelse, men går alene til undertøysforretningen. Menn går ofte for sine egne valg og sin egen smak og ikke konas, men det er bra om han forestiller seg hva hun vil like, sier Dekkers i en epost til tv2.no/mote.

Hun mener imidlertid det er veldig vanlig at han ser for seg at hun har større bryster og en mindre figur enn det hun egentlig har. Noe designeren mener er et stort kompliment.

– Vi kvinner synes det er søtt å vite at menn har dette positive bildet av oss, og at vi er attraktive i hans fantasi, sier designeren.

RØDE LANTERNER: Den nerlandske designeren Marlies Dekkers har latt seg inspirere av Østen i sin Valentines-kolleksjon.

Designer fra kvinners ståsted

Også Dekkers mener det kan være en fordel å ta en titt i konas undertøysskuff på forhånd.

– Rent praktisk vil det være enklere om hans kone allerede er kunde hos oss, så vi kjenner hennes størrelser og kan se i systemet hva hun har kjøpt tidligere. Men hvis han ikke vet noe på forhånd, ser i hennes kommodeskuff men likevel kjøper noe etter egen smak, blir et undertøyssett en perfekt overraskelse og et stort kompliment på Valentinsdagen, sier hun.

– Hvordan kan han vite hvilke type hun er og hva slags undertøy hun liker?

– Som jeg pleier å si; jeg designer ikke bare undertøy, jeg selger en filosofi. Jeg designer fra en kvinnes ståsted, og ønsker at hver kvinne skal føle seg spesiell, vakker og selvsikker gjennom mitt undertøy, enten de bruker det på grunn av designet eller for passformen; det er budskapet jeg synes er viktig. Av den grunn går det egentlig ikke an å ta feil, med mindre han ikke vet hva slags smak hun har eller hvilke farger hun liker. Men fordi jeg vet hva kvinner vil ha, vil kvinnhvotrdene bli positivt overrasket på Valentinsdagen, sier hun.

– Hva er ditt eksperttips på hva man skal kjøpe denne sesongen, med hensyn til farger, stil og type undertøy?

– Jeg har vært inspirert av Østen denne sesongen. Årets Valentins-sett er inspirert av den kinesiske filmen «Raise the Red Lantern» (...) Jeg lekte meg med temaet ved å lage et subtilt lanterneprint i rødt og rosa med en diffus linje gjennom. Dette settet er i alle fall en sann Valentins-gave full av romantikk og kjærlighet!, avslutter Marlies Dekkers.

SEXY OG FEMININT: Øverst F.v. Trendy Push-up (kr 269, Triumph), blonde Bombshell (kr 179, Lindex), T-skjorte BH og truse (kr 179 og 60, Lindex), Soft bh (kr 1569, Kappahl) og Exclusive Glow String (kr 179, Triumph).