stefan (Foto: Mini)
stefan (Foto: Mini)
KLAR FOR ROSENBORG: Stefan Strandberg (Foto: Mini)
KLAR FOR ROSENBORG: Stefan Strandberg (Foto: Mini)
VALGTE RBK: Vålerenga klarte ikke å beholde midtstopperen Stefan Strandberg. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
VALGTE RBK: Vålerenga klarte ikke å beholde midtstopperen Stefan Strandberg. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Strandberg klar for Rosenborg: – Kommer for å vinne gull

Stefan Strandberg (21) forlater Vålerenga og har signert en 3,5-årskontrakt med RBK.

TV 2 Sporten var på Valle mandag formiddag, og fikk der rede på at VIF-spilleren hadde reist til Trondheim for å snakke med RBK.

I Trondheim har det vært møtevirksomhet i hele dag, og som TV 2 Sporten meldte tidligere mandag er Strandberg nå klar for klubben. Det bekreftes av RBK.no.

– Jeg kommer til Trondheim for å vinne gull. Ingenting annet er godt nok for en klubb som Rosenborg, sier Strandberg til RBK.no.

– Jeg skjønner at folk synes det er litt kontroversielt. Det er ikke mange spillere som går mellom klubbene. Men det er bare sportslige grunner til at jeg gjør det. Rosenborg har kanskje hatt en downperiode i det siste, men det laget som er her nå og de planene klubben har, virker veldig spennende, sier Strandberg

VIF-legende reagerer og vil be ledelsen forklare seg - se reportasje over!

I sitt siste kontraktsår
Det er ikke kjent hvor mye Rosenborg betaler for Strandberg, men forsvarsspilleren, som kom til Vålerenga fra Mandalskameratene foran 2009-sesongen, var inne i sitt siste kontraktsår med osloklubben. Det gjorde at VIF ble tvunget til å selge allerede nå for å sitte igjen med noe som helst.

– Vi er godt fornøyd med prisen vi har fått fra Rosenborg og valgte her å realisere verdien vi hadde i Stefan i stedet for å forlenge kontrakten, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

– Dette var en totalvurdering av hva vi mister, hva vi kan få inn, hvor mye vi fikk for Stefan og hvor mye det hadde kostet oss å forlenge kontrakten med Stefan, fortsetter han.

Iversen retur?
Steffen Iversen kan også returnere til Lerkendal. Ifølge adressa.no har angriperen, som ble frigitt av Crystal Palace på deadline day, mottatt et konkret tilbud fra Rosenborg.

Les også: Steffen Iversen frigitt av Crystal Palace

Dersom han aksepterer forslaget kan han allerede denne uken skrive under for Rosenborg for tredje gang i løpet av sin lange karriere.

Ifølge sportslig leder Erik Hoftun jobbes det med flere spillere.

– Vi ønsker jo å jobbe med spillerlogistikken internt, men før Strandberg var på plass hadde vi kun fem rene forsvarsspillere. Så det er vel ingen bombe når jeg sier at vi jobber fremdeles med en forsterkning defensivt, sier han til RBK.no.

Også angrepet kan forsterkes.

– Etter at vi solgte Bakenga er vi litt tynne på spissplassen. Så vi får se hva de neste dagene og ukene bringer, sier Hoftun.