Lørdag kveld var det duket for norsk finale i Melodi Grand Prix. Vi kaster terning på deltakernes antrekk - se bildene, og les dommen her!

Hva synes du om kveldens Melodi Grand Prix-antrekk? Er du enig med oss? Si din mening i kommentarfeltet under!

Du kan lese mer om lørdagens norske finale i Melodi Grand Prix på God Kveld Norges nettsider!

Småfrekk brusing med fjærene

ASSOSIASJON: Er Tooji Norges svar på Eric Saade? (Foto: Alf Vidar Snæland, © LOCH)

Tooji gir oss assosiasjoner til fjorårets svenske stjerneskudd i den internasjonale finalen, Eric Saade. Tooji har minst like mye publikumstekke. Nummeret er røft og litt frekt, akkurat som antrekket, med stramme bukser, skinnjakke, hettegenser og boots. Man kan ikke annet enn elske denne gutten! Ekstra pluss for lekker detalj med dekorative fjær på klokkelenken. Terningkast 5.

LES OGSÅ: Silya stilte i korsett i Grand Prix

Når man først går for rødt...

FARGE SOM SYNES: Reidun Sæther stilte i kveldens signalantrekk. (Foto: Audun Braastad, © ps)

Hotel Cæsar-stjernen var den eneste av deltakerne som skiftet antrekk før finalen. Og når man gjør det forventer vi at det slås på stortromma! Vi elsker at hun våger å bruke signalfargen rødt, men kunne ønsket oss en kjole det sa enda mer wow av! Overdelen er flatterende og Reiduns fremtoning gir oss assosiasjoner til Christina Hendricks, - de er begge feiende flotte damer med feminine former. Men fra under bysten og ned blir dette unett og lite flatterende. Uttrykket blir tungt og Reidun hadde fortjent et snitt som skrådde mer utover for å understreke timeglassfiguren. Terningkast:3

LES OGSÅ: Ops, her gikk det galt

Prøver for hardt

INGEN SEILTUR: Lise Karlsnes' antrekk falt ikke helt i smak i moteredaksjonen. (Foto: Alf Vidar Snæland, © LOCH)

Lise Karlsnes var den store pop-prinsessen på begynnelsen av 2000-tallet. Også stilmessig var hun særegen og innovativ. Hvem husker ikke den røde dressen hun valgte seg under Bylarm i 2001? Karlsnes har rett og slett hele pakka, en x-faktor andre artister drømmer om, men som kanskje ikke kom helt fram akkurat i dette antrekket. Det virker rett og slett som om hun prøver litt for hardt. Vi liker Martin Margiela-referansen de hårete skulderduskene gir, men hadde ikke det holdt? Neida, Lise vil ha tredoble skulderputer, som i tillegg byr på gulllenker og knuter, og det blir litt for mye av det gode, selv som sceneantrekk. For hvor skal vi feste blikket? På de litt for trange, litt for glinsende tightsene? Lise er fantastisk flott, og har utstråling på scenen, dessverre ble det ingen innertier denne i år. Terningkast: 3

LES OGSÅ: Kom i pels på pelsfri moteuke

Ikke akkurat Sex Pistols

SMÅHARRY: Tatoveringer, skinnbukser og kjettinger er elementer vi kjenner fra rockeband som Sex Pistol. Det fungerer ikke like godt for Plumbo...

Det blir itj fest uten skinnvest! I alle ikke hvis vi skal tro gutta i Plumbo. Det gjør vi ikke. Skinnvester, tatoveringer, kjettinger og nagler er nemlig elementer vi gjerne forbinder med rockeband som Mötley Crue, Guns N Roses og Sex Pistols. For gjøres det rett kan det bli riktig så sexy (les Sid Vicious). På Plumbo blir det rett og slett bare helt feil - og veldig harry. Men det er kanskje meningen? Terningkast 2.

Malin - TV2.no/mote gir ikke terningkast på dette nummeret av hensyn til artistenes unge alder.

Nora Foss Aljabri - TV2.no/mote gir ikke terningkast på dette nummeret av hensyn til artistenes unge alder.

Rocka, gjennomført og sexy

ROCKA OG SEXY: Carburetors med skinnjakker og svarte jeans under Melodi Grand Prix lørdag.

It's Only Rock 'n Roll (But I Like It). Oj oj! Her snakker vi ekte rock n roll! Og gutta i The Carburetors følger opp med svarte jeans, naglebelter, skinnjakker og mørke solbriller som moderne versjoner av James Dean eller Marlon Brando. Akkurat passe rocka, akkurat passe gjennomført og faktisk ganske sexy. Terningkast 5.

LES OGSÅ: Moods of Norway-anmeldelse: Frisk fjell-cocktail med en anelse bismak

Country-stil på det jevne

IKKE FULL MATCH: Petter Øien og Bobby Bare sto for kveldens country-innslag. Øiens blåskjorte ble i kjedeligste laget. (Foto: Alf Vidar Snæland, © LOCH)

Bobby Bare er en levende legende, og det føles rart å skulle gi et terningkast til en personlighet som til de grader,- og naturlig nok, lar tekst og melodi være i førersetet. Petter Øien stiller i en blåskjorte som virker litt malplassert i country-settingen, så det eneste vi har å utsette er at antrekkene gjerne kunne snakket bedre sammen. Men hva i alle dager skjer med fiolonisten i sukkersøt kjole og hvitt korsett? Det virker malplassert, men er vel kanskje et gammelt country-triks? Terningkast: 3

Yaseen og Julie - TV2.no/mote gir ikke terningkast på dette nummeret av hensyn til artistenes unge alder.

Hadde passet bedre på moteuka

KONGEN AV POP? Tommy Fredvang har latt seg inspirere av kongen av pop, Michael Jackson. Men det blir kanskje litt kjedelig for Grand Prix?

Tommy Fredvang har åpenbart latt seg inspirere av Michael Jackson. Det gjorde han lurt i. For den uniformsinspirerte jakken med nagledetaljer er både kul og moderne. Veldig trendy. Ganske rocka. Og en anelse skandinavisk minimalisme. Tommy hadde passet rett inn på en internasjonal moteuke. Men på Grand Prix blir dette rett og slett litt for kjedelig. Sorry, Tommy. Terningkast 4.

LES OGSÅ: Ops, her gikk det galt

Der antrekkene er de samme som i delfinalene er også våre omtaler hentet fra disse.

Enkelte av bildene er hentet fra delfinalene og generalprøven.

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir og Kjersti Skar Staarvik.