LØFTET TAKET I SPEKTRUM: Tooji åpnet MGP-festen i Oslo Spektrum med sangen Stay, og stakk av med seieren i årets Melodi Grand Prix. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)
LØFTET TAKET I SPEKTRUM: Tooji åpnet MGP-festen i Oslo Spektrum med sangen Stay, og stakk av med seieren i årets Melodi Grand Prix. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Tooji gråt av glede: - Jeg vant, jeg vant!

Tooji stakk av med gullbilletten til Eurovision Song Contest i Baku i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tooji kapret seieren i Melodi Grand Prix 2012, og skal representere Norge i den store internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i Baku i mai.

- Jeg vant! Og skal til Baku, og det er bursdagen min i mai. Det er dødskult. Sier en gråtekvalt Tooji fra scenen i Spektrum etter at han sanket flest poeng under finalen.

- Kan alle andre artister bli med på scena? Ber Tooji før han fremfører sangen igjen. Fremførelsen ble avsluttet med et ekte seiershyl.

Plumbo, Nora Foss Al-Jabi, Petter Øien og Bobby Bare - og tilslutt Tooji var de fire gullfinalistene som kjempet om gullbilletten til ESC.

Tooji fikk hele 155 480 poeng under kveldens finale.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOOJI: Kjekkasen smelter mange pikehjerter. (Foto: Audun Braastad 5021, © ps)

Han skal nå følge i Stella Mwangis, Didrik Solli Tangens eller Alexander Rybaks fotspor i Norges største musikkonkurranse, noe som ble avgjort etter stemmer fra publikum i Oslo Spektrum, byjurier samt viktigst av alt - seerstemmer fra Norges befolkning.

Magiske øyeblikk

I kjent MGP-stil bød artistene på glitter, glamour, pompøse kostymer og et spektakulært sceneshow i Oslo Spektrum denne kvelden.

Se kjolene, hårfrisyrene og de magiske øyeblikkene fra showet i bildespesialen i toppen av artikkelen.

Uvanlig mange ulike sjangere er representert i finalen i år, med en spredning fra rap, metall, rock og pop til elektronika.

Slik var rekkefølgen på artistene:

Tooji - «Stay»

Reidun Sæther – «High On Love»

Lise Karlsnes - «Sailors»

Plumbo – «Ola Nordmann»

Malin Reitan - «Crush»

Nora Foss Al-Jabri – «Somewhere Beautiful»

Carburetors – «Don’t Touch The Flame»

Petter Øien og Bobby Bare – «Things Change»

Yaseen & Julie Maria - «Sammen»

Tommy Fredvang – «Make It Better»