utforhockey2
utforhockey2
utforhockey
utforhockey

Se hvilken OL-gren Aksel Lund Svindal regner som den største

Hvor plasserer han utfor?

Sotsji (TV 2 Sporten): – Utforgullet henger veldig høyt, men ishockey er vel det som trekker flest tv-seere, så er vel utfor og isdans høyt oppe.

Slik vurderer Aksel Lund Svindal hva som er de største idrettene i OL, snaut to år før den 22. utgaven av lekene går av stabelen i russiske Sotsji.

Et av Norges fremste medaljehåp i det mesterskapet blir nettopp Lund Svindal. Alpinisten har ikke fått det helt til å stemme så langt i 2012, men har nok planer om være tilbake i toppform når han returnerer til Sotsji om to år.

IOC-medlem Gerhard Heiberg håper nok litt ekstra på at nordmannen kan gjøre det enda litt bedre enn utfor-sølvet han fikk i Vancouver-OL i 2010, for hos Heiberg er det utforen som topper listen.

– Den største er nok utfor herrer, og så er ishockey en viktig del og kunstløp - spesielt for damer - internasjonalt sett det viktigste, sier Heiberg.

Les også: Svindals råd til Northug: - En fordel å flytte fra Norge

Det er tydelig at Heiberg og Lund Svindal er på dette samme sporet, men sistnevnte har en forklaring på hvorfor han ikke kunne putte sin egen idrett på topp.

– Hvis jeg hadde nevnt dem i den rekkefølgen hadde jeg vel vært litt partisk. Ishockey henger jo sinnssykt høyt. Nå er jo USA og Canada ok alpintnasjoner også, men i hockey er de veldig, veldig store. Jeg var på noen ishockeykamper i Vancouver og så hvor høyt det hang, for å si det sånn, sier Lund Svindal.

Se intervju med Lund Svindal og Heiberg i videovinduet øverst