Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)
Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)

Dette krever Tottenham for Redknapp

Engelsk avis hevder at Harry Redknapp ønsker å lede England i EM, men FA må bla opp dersom Spurs-sjefen skal bli landslagssjef på fulltid.

Redknapp er en soleklar favoritt til å overta landslagsjobben etter Fabio Capello.

Men 64-åringen har halvannet år igjen av kontrakten med Tottenham, og klubben vil gjøre sitt for å beholde den suksessrike sjefen.

Les også: Dette er ditt liv, Harry Redknapp

Gigantkrav fra Spurs
Redknapp tjener nesten 30 millioner kroner i året på White Hart Lane, og ifølge The Mirror krever styreformann Daniel Levy at FA betaler Spurs 45 millioner kroner for å få lov til å ansette Redknapp.

Daily Mail hevder på sin side at summen kan komme opp i hele 90 millioner. Avisen skriver at FA må betale 45 millioner kroner for å aktivere en utkjøpsklausul i Redknapps kontrakt, men at forbundet også må betale Spurs lønnen som Redknapp er lovet ut kontraktsperioden.

Fabio Capello trakk seg som landslagssjef onsdag kveld, bare fire måneder før EM-sluttspillet i Ukraina og Polen.

Les også: Ny England-sjef debuterer trolig mot Norge

– Klar for EM
U21-trener Stuart Pearce leder det engelske landslaget i privatlandskampen mot Nederland 29. februar, men det er ventet at Redknapp tar over etter sesongen. En rekke bookmakere har for lengst stoppet å ta imot spill på 64-åringen.

Ifølge The Telegraph er Redknapp klar til å lede England i EM, og det er få som tror han «våger» å si nei til England dersom forespørselen kommer.

Spørsmålet er om FA klarer å overtale Redknapp til å ta jobben på permanent basis. Å være landslagssjef for England er blitt en nærmest «umulig» jobb. Landet har ikke vunnet noe som helst siden VM på hjemmebane i 1966, og en rekke trenere har forsvunnet ut med svekket omdømme.

God sesong i Tottenham
Tottenham-manageren har tidligere innrømmet at det vil bli vanskelig å si nei til å overta England, men sa torsdag at han nå bare fokuserer på å gjøre en god jobb for klubblaget.

Spurs, som møter Newcastle på lørdag, ligger på en sterk tredjeplass i Premier League og er på god vei mot neste års Mesterliga.

Les også: Spurs-fansen tror Redknapp er tapt: – Håper han i det minste blir ut sesongen

Vil høre på supporterne
FA-formann David Bernstein innrømmer at Redknapps gode omdømme blant England-fansen vil ha mye å bety i utvelgelsesfasen, og engelske spillere som Wayne Rooney, Jermain Defoe, Rio Ferdinand og Michael Owen har alle støttet Redknapps kandidatur.

Les også: Spillerne overrasket over Capello-avgang

Bernstein, Sir Trevor Brooking (FA-direktør for fotballutvikling), Alex Horne (generalsekretær) og Adrian Bevington (direktør) utgjør FA-panelet som skal finne den neste landslagssjefen. Fredag setter kvartetten seg ned for å diskutere veien videre, og Redknapp skal være førsteprioritet som ny sjef.

– Vi ønsker en ansettelse som supporterne vil være positive til, men vi kan ikke være drevet av det. Hvis du bare har én kandidat, er det en svært vanskelig situasjon når man må forhandle, sier Bernstein.

Les også: – Et stort problem hvis Redknapp sier nei

Utelukker ikke en midlertid sjef
FA ønsker å få til en rask avklaring, men Bernstein vil ikke utelukke at man kan komme til å se en midlertidig sjef lede England i EM-sluttspillet – dersom det betyr at FA får tak i førstevalget på lang sikt.

– Vi må gjøre det profesjonelt og sette sammen en ønskeliste med åpent sinn, men også inkludere fansens ønsker, legger han til.

– La oss være realistiske. Vi har gått 46 år uten å vinne noe som helst. Vi må ikke begynne å tro at uansett hvem som kommer inn så vil titlene begynne å renne inn, sier Brooking.