bertinejan
bertinejan

Jan Eggum klarte ikke holde tårene tilbake

– Det var en veldig sterk opplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Jan Eggums tur til å bli hyllet av Halvdan Sivertsen, Vinni, Elvira Nikolaisen, Anne Grete Preus, Øystein Dolmen og Bertine Zetliz.

Eggum beskriver det hele som en stor opplevelse.

– Det er nervepirrende når du sitter der og vet ingen ting om hva de kommer til å gjøre. Alt var av høy kvalitet og alt var tydelig jobbet med. Alle hadde tolket sangene på sin måte sånn at det blir litt deres sanger også. Akkurat den mellomtingen der med at det var mine sanger i utgangspunktet og deres versjoner, var veldig morsomt. Det var en stor opplevelse, sier han til tv2.no.

Se intervju øverst i saken!

Rørt til tårer

Bertine Zetlitz tolket «Telefon», og det gjorde sterkt inntrykk på Eggum. I programmet forteller Eggum om at sangen fra 1993 er en sann historie, og at den er basert på en telefonsamtale han selv tok for å ende et forhold til en jente.

Les også: Her røres Bertine til tårer av Halvdan

– Hele stemningen og følelsen og innholdet i sangen varer akkurat så lenge i virkeligheten som den gjør i sangen. Han fyren i låta tar bare en tre-fire minutters samtale for å si at det er slutt. Mange jenter sier det er en fantastisk sang fordi de indentifiserer seg med hennes følelser. Men jeg skrev den sangen fordi det var jeg som ringte, sier Eggum i programmet.

Så da Bertine tolket låten – og endret teksten fra tredjeperson til førsteperson – klarte ikke Eggum å holde tårene tilbake.

– Ett høydepunkt var jo Bertine Zetlitz' versjon av «Telefon» som ikke er blant mine de mest kjente sangene mine, men som er den jeg liker aller best selv. Det var helt fantastisk, blant annet fordi hun sang den i «jeg»-person. Hun ble den jenta som blir forlatt i sangen, så det var en veldig sterk opplevelse, sier han til tv2.no.

Nedenfor kan du se og høre Bertines tolkning:

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.