Fabian Cancellara (Foto: JOEL SAGET/Afp)
Fabian Cancellara (Foto: JOEL SAGET/Afp)

Cancellara forsvarer Contador: – Han hadde sjekket kosttilskuddet

Tror sykkelkollegaen er uskyldig.

Fabian Cancellara tror ikke at Alberto Contador ville fått i seg et kosttilskudd uten å få det undersøkt først.

Les også: Alberto Contador utestenges i to år etter dopingdom

Fikk to års karantene
Han stiller spørsmål ved forklaringen fra CAS, som ga Contador to års karantene fordi de mener at han skal ha fått i seg det forbudte stoffet clenbuterol gjennom et forurenset mattilskudd.

– For meg er alt et stort spørsmålstegn. UCI og Wada er først enige om det ene. Deretter blir de enige om det andre. Nå sier de at det ikke kom fra mat, men fra et kosttilskudd, sier sveitseren ifølge Cycling News.

Les også: Alberto Contador får full støtte fra laget etter dopingdommen

– Hadde ikke kastet bort alt på en pille
Det har Cancellara vanskelig for å tro på.

– Jeg tror ikke at Alberto ville tatt et kosttilskudd uten å få det testet. For en sykkelrytter er det dette som er din sikkerhet. Og han har så mange folk bak seg: Lagkamerater, trenere, venner, familie, sponsorer og pengene som følger med. Det er galskap å kaste bort alt i løpet av et lite sekund ved å ta en pille, sier RadioShack-syklisten.

Les også: Jan Ullrich utestenges - fem år etter at han la opp

– Kan skje hvem som helst
Cancellara mener at profesjonelle idrettsfolk må leve med risikoen for å havne i dopingfellen, og at det kan skje hvem som helst.

– Hele livet ditt kan falle fra hverandre etter én test. Det er frykten som vi alle har. Jeg tror at det alltid vil være en mulighet for å teste positivt for ting du ikke kjenner til. Du kan spise kjøtt i Kina, og så sier det «boom» når du kommer tilbake. Dette skremmer meg, og slike ting må man leve med som syklist.