IDA
IDA

Ida Wulff ble drapstruet etter pelsinnlegg

Fam Irvoll kaller det «en ekstremt ræva holdning til pels».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går skrev «God Kveld Norge» om Ida Wulff og hennes blogginnlegg hvor hun gikk kraftig inn for bruk av pels. Under innlegget hadde en Google-generert annonse fra Dyrevernalliansen havnet. Innlegget er nå fjernet og erstattet med et annet innlegg.

Men reaksjonene på det opprinnelige innlegget uteble ikke, spesielt på Twitter fikk Wulff gjennomgå: «Jeg har aldri mistenkt denne rosa drittungen for å være smart, men dette var usedvanlig hjernedødt t.o.m. for henne».

En annen hadde lagt ut følgende melding:

«Hei @idawulff, har ett rep og en uforsvarlig mengde antidepressive tabletter jeg gjerne vil dele med deg.»

«Hele landets dyrevenner hater meg som pesten»

Ida Wulff la i går ut en bloggpost hvor hun understreker at innlegget var skrevet i en humoristisk tone og kaller det et «tulleinnlegg uten særlig tanke bak».

Wulff forteller «God Kveld Norge» at hun overser kritikken.

– Når det gjelder kritikk og hatmeldinger fra ekstreme dyrevernere, så må jeg være ærlig og si at jeg ikke engang gidder å lese det. Har skjønt det som at de har lyst å drepe meg, og den er grei! De setter seg selv i et veldig dårlig lys.

– Noen må man skylde på

Ida understreker at hun aldri har kjøpt en pels, og at hun er veldig glad i dyr.

– Det finnes en del gærninger der ute som går helt bananas om en blogger har så mye som en fuskepels på hetta. Jeg ble drapstruet da jeg kjøpte meg en katt, fordi «den har du jo bare kjøpt for å ha til pynt». Jeg er forresten veldig glad i dyr og har aldri kjøpt en pels i hele mitt liv – men noen må man skylde på for alt det vonde som skjer i verden.

Les også: Oslo Fashion Week: Kom i pels på pelsfri moteuke

– Ræva holdning

Designer Fam Irvoll er en av initiativtakerne bak interessegruppa «Mote Mot Pels» og reagerte kraftig på Wulffs uttalelser på sin Facebookprofil.

«Når det gjelder Idas innlegg så er det mega provoserende, det vitner om en person som ikke er særlig belest på området og det er en person med en ekstremt ræva holdning til dette med pels.»

Til «God Kveld Norge» forteller hun at hun blir veldig provosert av denne typen uttalelser.

– Som man sikkert skjønner av Facebookinnlegget mitt, blir jeg veldig engasjert når det handler om pelsbruk og mote. Jeg blir veldig provosert av denne type innlegg/kommentarer, da det vitner om at vedkommende ikke har satt seg godt nok inn i denne problematikken.

Irvoll understreker at hun ikke har noe imot Ida eller hennes blogg.

– Jeg kan skjønne at mange unge jenter klikker seg inn på den. Jeg håper at hun setter seg inn i sakene før hun legger ut denne type innlegg en annen gang, og setter det hele på kontoen for ung og uerfaren.