Du har vel husket morsdagen? På søndag er det morsdag, og en perfekt anledning til å gi mamma den oppmerksomheten hun fortjener. Men vet du hva du skal overraske verdens beste mamma med? Vi gir deg tipsene til morsdagsgavene som ikke tømmer lommeboka!

Hva er den fineste morsdagsgaven du har fått? Og hva skal du selv gi til din mamma? Si din mening i kommentarfeltet under!

Det er tanken som teller

For det er jo som kjent tanken som teller. I alle fall for mamma. Derfor trenger du ikke å blakke deg på morsdagen. Med litt fantasi kan du nemlig komme langt. For hvilken mamma vil vel ikke sette pris på en bukett med tulipaner? Sjokolade, te eller makroner? Eller hva med å skjemme bort mamma med litt luksuriøs såpe, kroppspleie eller en deilig dagkrem? La deg inspirere av produktene under, og la mamma få vite hvor mye du setter pris på henne!

LES OGSÅ: Kristine Vikse: Denne bør du ha i klesskapet

TIL MAMMA: Fra toppen t.v: Konfekteske med åtte biter Fairtrade-sjokolade med ulike smaker (kr 90, Mester Grønn). Orange & Ginger Soap fra Amazing Space er en luksuriøs såpe med essensielle oljer, rensende bambus-enzymer og urteekstrakter med såpeliknende virkning (kr 110, Gimle/Parfymeri.no). Teen Love fra Pukka inneholder organisk rose, kamomille og lavendel (kr 59, Pukka). Makroner er sprø ,mandelkjeks fylt med myk krem eller fruktconfit. Fås kjøpt hos blant andre Pascal. Kiss Mix fra Eve Lom tilfører leppene fuktighet og pleie. Inneholder sinkoksid som pleier tørre lepper og mentol som avkjøler og frisker opp (kr 140, Eve Lom/Parfumerie.no).

Skjem bort mamma

Har du lyst til å skjemme bort mamma litt ekstra er både sminke, hudpleie og klær sikre vinnere. Men det er et par ting du bør tenke over før du kjøper mote og skjønnhet til mor. Vi har snakket med ekspertene, som deler sine tips til hvordan du kjøper riktig gave til mor!

Dropp klær, sats på tilbehør

– Det er ikke så lett å kjøpe klær til andre, og heller ikke til mor. Fokusér derfor heller på tilbehør som vesker, sko og skjerf, tipser Account Manager ved Spalt PR, Cathrine Stabel.

– Nå er det jo snart vår, og på tide å bytte ut den store vintervesken til fordel for nettere vesker. Hva med en veske til mor? Så kan hun begynne å glede seg til våren!

Synes du at mor mangler friske farger i garderoben? Cathrine Stabel oppfordrer til å styre unna plagg i trendfarger som limegrønt og oransje.

– Gå heller for tilbehør i friske farger, som for eksempel et smykke med anheng.

LES OGSÅ: Skal det være en laks under armen?

MORSDAG: Fra toppen t.v: Tulipanbukett fra Euro Florist kommer i tre størrelser (mini kr 150, Euroflorist.no), glødgivende krem som inneholder AHA-syrer fra sitrom og pektin fra eple (kr 129, Yves Rocher). Armbånd i metall med malt overflate. Fås i flere farger (kr 49,50, H&M). 3-pack mønstrede hipstertruser i økologisk bomull (kr 99, Lindex). Serien Chocomania er perfekt for sjokoholikere. Omfatter Chocomania Body Scrub (kr 179), Chocomania Shower Cream (kr 89), Chocomania Heart Soap Bar (kr 39), Chocomania Body Lotion (kr 139), Chocomania Lip Butter (kr 75) og Chocomania Body Butter (kr 169). Alt fra The Body Shop.

– La mor velge sin egen duft

En god duft er en fin morsdagsgave, men hvordan bør man gå frem for å kjøpe parfyme til verdens beste mamma?

– De fleste kjenner sin mor ganske godt, også når det kommer til smak og behag. Et godt tips er likevel å få med parfymeprøver fra butikken og la gavegivningen foregå over et par dager slik at mor selv kan finne frem til sin favorittduft. Parfyme er veldig personlig, og det gjelder å finne duften som er riktig for en selv og sin hud. Duften kommer ikke ordentlig frem før den får sittet på huden en times tid, og derfor bør mor få lov til å prøve parfymen, sier Ane Haldis Tingstad ved Parfumerie i Oslo.

– Du kan også ta med en av mors parfymeflasker i butikken slik at personalet kan peile deg inn på noe i samme duftfamilie, tipser hun.

LES OGSÅ: Parfyme - finn din vinterduft

Sjekk hva mor faktisk bruker og liker

Eksklusiv hudpleie gjør garantert suksess på morsdagen. Men skal du skjemme bort mor med en god fuktighetskrem eller en deilig body lotion, bør du sjekke badehylla først.

– Vi er blitt svært bevisste på hvilke produkter vi bruker. Derfor bør du forhøre deg med mor om hva hun faktisk liker og bruker. Er det viktig at det er økologisk? Skal det være uten parabaner? Hva slags duft foretrekker hun, sier Ane.

– Nå som det er kaldt er en god fuktighetskrem som gir masse fuktighet en god presang. Eller hva med en gavepakke med litt flere produkter slik at mor kan prøve seg frem?

LES OGSÅ: Skjønnhet: 6 ting du bør gjøre i 2012

TIL VERDENS BESTE MAMMA: Fra toppen t.v: Pressed Face Powder er et lett og ultrafint pudder som gjør huden matt og bekjemper skinnende hud (kr 169, The Body Shop). Ambre Fetiche fra Annick Goutal er en fortolkning av rav med undertoner av røkelse, Labdanum og Styras som gir et friskt, men sensuelt uttrykk (50 ml, kr 865, Parfumerie). Sommerveske i himmelblått (kr 259, Zara). Hjerteformet charm i burgunderrød fra Thomas Sabo Charm Club (kr 329, Thomas Sabo). Radiance Day Creme fra Kaé Argantherapie beskytter huden mot uttørking og forurensing (kr 390, Parfumerie)

– Kjøp nøytale produkter

Kommunikasjonssjef hos The Body Shop Norge, Camilla Karstensen mener at man bør velge nøytrale produkter dersom man skal kjøpe sminke til mor.

– Gå for et transparent pudder, solpudder eller underlagsprodukter som for eksempel en primer. En blank maskara som gir pleie til vippene og som kan brukes for å holde øyenbrynene på plass er også et godt gavetips, sier Camilla.

– En leppestift er en personlig ting, så dersom man skal kjøpe det i gave bør man velge en som er transparent med litt skimmer og mindre farge i, slik at den passer til alle. Et godt alternativ er å kjøpe en såkalt lip scruff, en skrubbestift som eksfolierer leppene og som gjør at leppestiften sitter bedre.

– Og vet du hvilke farger mammaen din liker, så er det jo en god anledning til å kjøpe en øyenskygge eller andre sminkeprodukter i en av favorittfargene hennes, avslutter Camilla.