Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Fabio Capello ferdig som England-manager

FA opplyser at Fabio Capello slutter med umiddelbar virkning. Er Harry Redknapp mannen som tar over?

FA skriver at Capello ba om å få trekke seg på et møte onsdag, som omhandlet saken der John Terry ble fratatt kapteinsbindet - noe Capello sa seg uenig i på italiensk tv.

Avgangen kommer bare fire måneder før Fabio Capello skulle ledet England i fotball-EM i Polen og Ukraina.

Capello møtte FA-formann David Bernstein og generalsekretær Alex Horne på Wembley onsdag ettermiddag. På møtet ble FA-styrets avgjørelse om å frata John Terry kapteinsbindet på grunn av rasismesaken mot ham diskutert. Capello har offentlig sagt at han er imot avgjørelsen. John Terry er foreløpig ikke dømt i saken.

FA skriver at møtet varte i over en time og at de der aksepterte italienerens oppsigelse med umiddelbar effekt.

– Jeg vil understreke at i løpet av dagens møte og i hele hans tid som manager for England, har Fabio oppført seg ekstremt profesjonelt. Vi har akseptert hans oppsigelse og er enige i at det er den riktige avgjørelsen. Vi vil takke ham for han arbeid med laget og ønske ham lykke til i fremtiden, sier David Bernstein.

– Ble grovt fornærmet
Ifølge britiske medier skal Capello ha sag til italienske Italpress at FA i Terry-saken fornærmet han grovt og skadet hans autoritet som manager og på den måten lagde et problem i troppen.

– Enkelte overtramp har jeg ikke tolerert. Det var derfor enkelt for meg å se dette og ta avgjørelsen om å trekke meg, skal Capello ha sagt.

Tottenham-manager Harry Redknapp er nå en het kandidat til å ta over. Sky Sports melder at Guus Hiddink, som har gjort suksess med Nederland og Sør-Korea, også er interessert.

Hvem bør ta over England? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Les også: Redknapp-frikjennelsen åpner opp for landslagsjobb

Øyvind Alsaker: – Jeg tror Redknapp er happy der han er og har lyst til å avslutte prosjektet sitt i Tottenham

TV 2s Premier League-ekspert, Claus Lundekvam, er overrasket over at Capello nå trekker seg.

Claus Lundekvam
Claus Lundekvam

– England har gjort det veldig bra under Capello, derfor er det overraskende. Hvis dette er på grunn av at Capello er uenig med avgjørelsen rundt kapteinsbindet, ser jeg hvorfor han ba om oppsigelse. En manager må få velge den kapteinen han ønsker, selv om jeg ikke ville hatt John Terry, sier Lundekvam.

Austevollingen er ikke overrasket over timingen til treneravgangen.

– Dette er klassisk engelsk. Ingenting overrasker meg når England skal i et stort mesterskap. De er dømt til å mislykkes der. Da er det noe som skjer med dem og dette hjelper ikke saken, slår han fast.

Redknapps styrke er å skape en glad arbeidsplass. Når du har glade og inspirerte spillere, presterer de som oftest også.

Han mener FA nå har en jobb å gjøre for å hente en erstatter, om de ikke allerede har et navn i ermet. Tilfeldigvis ble Tottenham-manager Harry Redknapp i dag frikjent for skattesnusk og er aktuell for jobben.

– Jeg kan godt tenke meg Harry Redknapp hvis de velger en britisk manager. Hans styrke er å skape en glad arbeidsplass. Når du har glade og inspirerte spillere, presterer de som oftest også. Redknapp vil nok også være folkets valg, samt at han er i den riktige alderen. En landslagsjobb vil toppe trenerkarrièren hans og han vil nok si ja om han blir spurt, sier Claus Lundekvam.

Tidligere i dag snakket TV 2-blogger og talentspeider Tor-Kristian Karlsen om Redknapps egenskaper som arvtager for Capello.

– Han har medietekke, han appellerer til folket, han er fra østkant-London, han kommer fra en arbeiderklassefamilie, han prater supporternes språk, han ser ut som en mann som liker noen timer på puben, og han er ekspert på å komme med morsomme one-liners. Disse tingene trenger man for å få med seg mannen i gata, sier Karlsen.