Onsdag viste motedesigner Kristine Vikse sin nyeste kolleksjon «November Songs» under Oslo Fashion Week. Vi i moteredaksjonen tv2.no/mote var selvsagt på plass for å anmelde visningen! Les anmeldelsen, og se bildene under!

Det perfekte plagget

KRISTINE VIKSE: Motedesigner Kristine Vikse viste sin nyeste kolleksjon under Oslo Fashion Week onsdag.

1970-tallets hverdagsplagg møter den skandinaviske nomaden når motedesigner Kristine Vikse henter inspirasjon fra 1940-tallets glamour og tradisjonelle vintage work-wear. Resultatet er en kolleksjon som balanserer det glamourøse med det komfortable i en slags nordisk nostalgi der strikk står i hovedsetet. Blant nøkkelplaggene finner vi den overdimensjonerte strikkejakka eller -genseren, som i følge Kristine Vikse er ditt nye favorittplagg.

– Alle bør ha en stor strikkegenser eller strikkejakke. Dette er perfekte basisplagg som man kan ha i skapet år etter år, uavhengig garderobe og stiltype, sier Kristine Vikse til tv2.no/mote.

– Bruk strikkegenseren både til hverdag og fest ved å kle den opp og ned. Bruk for eksempel en stor strikkegenser over en pen silkekjole, eller til jeans for et mer avslappet uttrykk.

LES OGSÅ: Skal det være en laks under armen?

STRIKK: Strikkeplagg er Kristine Vikses spesialitet. Her fra visningen under Oslo Fashion Week onsdag.

NORDISK LANDSKAP: Kristine Vikse viste sin kolleksjon for høst/vinter 2012 under Oslo Fashion Week onsdag.

Nordiske strikketradisjoner

For det er nettopp strikk som er Kristine Vikses umiskjennelige signatur, og hennes kolleksjoner er bygget på nordiske strikketradisjoner i kombinasjon med tidens trender. Dette er gjennomgående også i kolleksjonen «November Songs» som fremstår som gjennomarbeidet, komfortabel og av god kvalitet.

Kolleksjonen er ikke det mest nyskapende vi har sett, men det var kanskje heller ikke designerens intensjon? «November Songs» er, i likhet med Kristine Vikses tidligere kolleksjoner, svært anvendelig, og danner et perfekt utgangspunkt for basisgarderoben med plagg som kan kles opp og ned. Snittet er overdimensjonert, men feminint i tråd med balansen mellom det glamourøse og det komfortable.

Materialene er holdt i ull og ullmiks med innslag av mohair, viskose, bomull og steinvasket silke, med boyfriend-gensere, overdimensjonerte cardigans og maxikjoler blant nøkkelplaggene. Blant tilbehøret finner vi leggvarmere, pulsvarmere og skjerf.

LES OGSÅ: Nå skal du kle deg som et monster

HØSTFARGER: Kristine Vikseh har latt seg inspirere av høstens egne farger i sin nyeste kolleskjon «November Songs».

SORT: I tillegg til typisk høstfarger som blå -og bruntoner er det også svart i Kristine Vikses kolleksjon «November Songs».

Inspirert av høstens egne farger

Fargene er inspirert av høstens egne farger med oliven- og mosegrønt, brente jordtoner, denim, mahogny og sort, samt blå- og gråtoner.

– Jeg har latt meg inspirere av det nordiske høstlandskapet. På Vestlandet er det jo ikke så mye snø, så fargene er ekstra viktige: tåkete farger, bruntoner, men også den klare dypblå fargen som himmelen kan få på kvelden før det blir skikkelig mørkt, sier Kristine Vikse.

LES OGSÅ: Kom i pels på pelsfri moteuke

DETALJER: Vakre detaljer under Kristine Vikses visning under Oslo Fashion Week onsdag.

Kristine Vikse har bakgrunn fra moteskolen ESMOD med både design og søm. Hun har jobbet i tekstilbransjen i flere år med blant annet agenturer, butikkdrift og trendforskning. Kristine Vikse lanserte barneklesmerket MeMini i 2006, og i 2010 lanserte hun sin første kolleksjon for damer. Kristine Vikse har også en tilbehørslinje med skjerf i ull og silke, samt accessoirer i form av øredobber og smykker. I år er første gangen Kristine Vikse viser på Oslo Fashion Week. «November Songs» er hennes femte damekolleksjon. Merket finnes hos forhandlere over hele landet, og fra våren 2012 er merket også ute i butikker i Sverige.

LES OGSÅ: Oslo Fashion Week: – Når katta er borte danser Rotta på bordet

Dette er Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week (OFW) er et arrangement som skal promotere norsk motedesign og sette norsk design i en internasjonal kontekst. OFW arrangeres 6-11. februar med Arbeidersamfunnets plass 1 i Oslo som hovedarena. Sjekk ut programmet til Oslo Fashion Week her!

Vi følger de viktigste arrangementene under Oslo Fashion Week - hold deg oppdatert på neste sesongs klær og tilbehør, moter og trender på våre nettsider tv2.no/mote.

STRIKKEGENSER: Kristine Vikse er kjent for sine strikkeplagg.

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir.