IDAWULFFFF
IDAWULFFFF

Uheldig annonseglipp for Ida Wulff

Dyrevernalliansens annonse havnet under et innlegg hvor Wulff støtter pels.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under tittelen «Miss Rabbit» postet kjendisblogger Ida Wulff et innlegg med flere bilder av seg selv ikledt en vest av kaninpels. Starten av innlegget lyder:

«Jeg har på meg kanin i dag, jeg. EKTE PELS. Buhu. Og jeg orker ikke sytinga deres, for med mindre dere verken bruker skinnjakke, skinnhansker eller skinnstøvler for å holde dere varm, eller med mindre dere ikke spiser kjøtt for å mette magen, så vil jeg ikke høre et PIP. Dyremordere kan dere faen meg være selv.»

Under innlegget ser man en annonse fra Dyrevernalliansen.

Hilde Valbjørn Hagelin, informasjonskonsulent i Dyrevernalliansen forteller at det ikke er de som har plassert annonsen på bloggen, men at de benytter seg av Google-annonsering som plasserer annonser etter relevante søkeord, i dette tilfellet pels. De ble tipset om saken fra publikum på både mail og Twitter.

– Det kan se ut som om vi har sponset innlegget, og det vil vi jo ikke! Jeg har nå plottet inn at annonsen vår ikke skal vises på hennes blogg, uttaler han til «God kveld Norge».

Les også: Oslo Fashion Week: Kom i pels på pelsfri moteuke

– Uheldig

– Jeg ser det på to måter, dette er en sak (blogginnlegg, journ. anm.) for pels, så det er fint at de som leser dette kan se at andre er imot, og kan trykke seg inn på vår annonse. Samtidig er det uheldig om noen tror at vi sponser dette innlegget, sier han.

Ida Wulff var ikke klar over annonsen da «God Kveld Norge» tok kontakt, men forteller at hun har forsøkt å fjerne google-annonseringen.

– Det er slike Google annonser som rullerer hele tiden, og jeg har bedt de som disponerer mine annonseplasser om å fjerne alle Google-annonser. Først og fremst fordi de ofte reklamerer for russiske datingtjenester og andre ting jeg ikke kan forsvare. Dessuten genererer de ca. 0,- kroner i inntekt. Ellers har jeg ikke mer å si om det, skriver hun i en sms til «God Kveld Norge».

– Hvorfor i alle dager vil man se ut som en kanin?!

Innlegget som ble publisert i slutten av januar har generert over hundre kommentarer, med blandet innhold. Enkelte hyller bloggeren for å blåse i hva andre mener, mens flere raser mot pelsbruken.

Ingunn skriver: «Hvis du tror kaninpels (eller rev, mink, andre pelsdyr) og skinn fra storfe blir det samme har du en del å sette deg inn i. Ekstremt flaut og barnslig innlegg, tenk deg om to ganger før du publiserer sånne ting.»

«Du ber jo om bråk når du legger ut et så tankeløst, overfladisk og teit innlegg!!!! Synd at du som har så mange lesere og sikkert er et forbilde for mange fjortisjenter, ikke tenker litt lenger! Bryr du deg virkelig ikke om at mange dyr må lide, og rett og slett blir torturert, bare for at overfladiske, egoistiske mennesker som deg skal ha pelsen deres?» Lyder en annen kommentar.

Les også: Mishandling, vekthets og comeback