Capello5
Capello5

Redknapp-frikjennelsen åpner opp for landslagsjobb

– Vinn-vinn-situasjon at han slipper å kjøpe spillere, sier Tor-Kristian Karlsen.

Tottenham-manager Harry Redknapp ble onsdag frikjent for anklagene om skattejuks. Britiske skattemyndigheter anklaget 64-åringen for å ha unndratt 1,7 millioner kroner i beskatning da han var Portsmouth-manager.

Redknapp var en svært lettet mann etter frifinnelsen.

– Dette har hengt over oss i fem år. Det har vært et mareritt. Saken burde aldri endt opp i retten. Juryen kom enstemmig frem til at det ikke var noen sak. Nå kan jeg reise hjem og gå videre i livet, sa Redknapp til pressen utenfor Southwark Crown Court.

Favoritt til England-jobben
Redknapp har blitt lansert som en mulig kandidat til jobben som engelsk landslagstrener etter Fabio Capello. Frifinnelsen styrker Redknapps aksjer betraktelig. Den tidligere engelske landslagssjefen Graham Taylor er blant dem som mener FA nå kan ansette Redknapp uten å føle skam.

– Harry Redknapp har bevist at han er uskyldig. Skulle FA ønske å tilby ham England-jobben, så er det fritt frem, sier Taylor.

LES: Redknapp frikjent for skattejuks

David Davies, tidligere sjef i det engelske fotballforbundet, mener Redknapp nå er favoritt til å etterfølge Capello.

– Harry ville vært det soleklare førstevalget hvis det hadde vært en avstemning blant fotballsupporterne i dette landet, sier Davies.

Enkelte britiske medier spekulerer i om Redknapp får landslagsjobben allerede før EM. Englands landslagssjef Fabio Capello likte dårlig at det engelske fotballforbundet (FA) i forrige uke fratok John Terry kapteinsbindet. Italieneren mener at hans egen arbeidsgiver gjorde feil, noe som fikk FA-sjef David Bernstein til å kalle Capello inn på teppet.

TV 2-blogger og talentspeider Tor-Kristian Karlsen tror neppe at Redknapp får landslagsjobben med det aller første.

– For det første må FA vite at Tottenham slipper Redknapp uten store krav og lange forhandlinger. Så fort de signalene er positive, så kan man eventuelt ta en tidlig beslutning i forhold til Capello. Jeg tror det er mye som skal klaffe for at FA har Redknapp på plass før EM, sier Karlsen.

LES: John Terry fratatt kapteinsbindet
LES: Capello: – Terry bør være kaptein

– Appellerer til folket
Karlsen mener Redknapp har egenskapene som skal til for å lykkes som landslagstrener.

– Han har medietekke, han appellerer til folket, han er fra østkant-London, han kommer fra en arbeiderklassefamilie, han prater supporternes språk, han ser ut som en mann som liker noen timer på puben, og han er ekspert på å komme med morsomme one-liners. Disse tingene trenger man for å få med seg mannen i gata, sier Karlsen.

Karlsen tror at Tottenham-manageren vil få en arbeidssituasjon som passer ham bedre dersom han blir landslagstrener.

– Det sies at han ikke er på trening så ofte. På landslaget vil han ha et sted mellom 25 og 40 effektive arbeidsdager med laget i løpet av et år. Redknapps sterkeste side er å motivere spillerne sine. Han er veldig flink overfor spillergrupper og overfor enkeltspillere. Han vet hvordan hver spiller skal behandles. I tillegg vil man fjerne hans akilleshæl - spillerkjøp. I tidligere år har han både vært eksentrisk og slepphendt med penger. Det er kun takket være Daniel Levy at overgangsaktivitetene hans ser langt mer edruelige ut de siste tre årene. At han slipper å kjøpe spillere er en vinn-vinn-situasjon for Redknapp og Tottenham, sier Karlsen.