Det angivelige overgrepet mot en 17 år gammel jente, skal ha skjedd under årsmøtet i Rogaland Venstre i helgen.

– Han har i dag trukket seg fra nestledervervet og er innlagt på psykiatrisk klinikk i Stavanger, sa gruppeleder i Stavanger Venstre Per A. Thorbjørnsen på en pressekonferanse klokken 20.15 tirsdag kveld.

Venstreleder Trine Skei Grande er informert om saken og har vært i direkte kontakt med kvinnen som har levert anmeldelsen.

– Larsen har, slik jeg forstår det, benektet at dette er en voldtekt. Kvinnen er helt klar på at det er det som har skjedd, sier Thorbjørnsen til TV 2.

Les også: – Larsen erkjenner å ha hatt sex med jenta

Gruppelederen sier dette skjedde natt til søndag, sannsynligvis ett sted mellom klokken 12 og klokken 02 om natten.

– Jeg ble informert om hendelsen kvart på tre natt til søndag. Dette er et budskap jeg gjerne skulle vært foruten. Jeg har kjent Helge siden 1988, som venn og partikollega, sier Thorbjørnsen.

Helge Solum Larsen (43) har vært nestleder i Venstre siden 2010. Han leder også Venstres internasjonale utvalg og har vært bystyrerepresentant i Stavanger siden 1991.

- Det er hensyn som er viktigere enn Solum Larsen nå. Det er at kvinnen dette gjelder får den hjelpen hun trenger, sier Thorbjørnsen.

17 år gammel jente

Fornærmedes bistandsadvokat Berit Johansen forteller til tv2.no at fornærmede i saken er en ung jente.

– Det jeg kan si er at det dreier seg om en 17 år gammel jente. Vi ønsker ikke å utdype saken noen nærmere av hensyn til etterforskningen, sier Johansen til tv2.no.

Har fått god støtte av partiet

Johansen forteller at det har vært kontakt mellom partiet og den fornærmede.

– Det har vært kontakt mellom partiet og min klient. Hun har fått god oppfølging og støtte fra Venstre, sier Johansen.

Bistandsadvokaten ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men presiserer at hennes klient ønsker ro.

– Min klient ønsker å få ro rundt seg, sier Johansen.

– Flott og engasjert jente

Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen, har bare gode ord å si om den 17 år gamle jenta som har levert voldteksanmeldelsen.

– Hun er en fantastisk flott og engasjert jente som nå opplever sin verste dag, sier han til TV 2.

– For oss har det vært veldig viktig å si til henne at det har vært ett hensyn, og det er deg. Det er ikke Venstre, det er ikke Helge.

– Her handler det om omsorg overfor jenta, så vi har fått henne på voldtektsmottak, vi har informert Trine Skei Grande og jeg håper vi har gjort alt som har vært i vår makt for at jenta skulle bli ivaretatt på den best mulige måte i en forferdelig situasjon, sier Thorbjørnsen.

Se intervju med Thorbjørnsen i 21-Nyhetene her.