Nå heter den Hyundai Genesis   men fra neste år er navnet kanskje bare Genesis.
Nå heter den Hyundai Genesis men fra neste år er navnet kanskje bare Genesis.

Genesis: Dette kan bli et nytt luksus-merke

Klarer du å se hvem det kommer fra?

Hyundai-konsernet er voldsomt på offensiven og nå er de i gang med å tørke støvet av en plan som opprinnelig ble skrinlagt da finanskrisen skyllet over verden for noen år siden.

Det handler om å utvikle en egen merkevare som skal brukes på Hyundais største og dyreste modeller. I første omgang i USA, men hvis det blir en suksess: Sannsynligvis også i flere andre markeder.

Del med Facebook-venne dine

Lexus-suksess

Oppskriften kjenner vi blant annet fra Lexus, som er Toyotas luksusmerke og som har blitt en stor suksess.

I første omgang er det tenkt at luksusbilen Equus og storbilen Genesis, både som sedan og coupe, skal inngå i den nye modellfamilien. Og planen er i så fall å bruke Genesis som modellnavn for dem alle, med en modellbetegnelse bestående av en bokstav og et tall i tillegg.

LES TESTEN: Vi har kjørt Genesis – i Tyskland.

Fra 2013?

– Det pågår en diskusjon i selskapet med dette utgangspunktet: Selger vi flere premium-biler ved å bruke Hyundai-logoen på dem – eller gjør logoen at vi selger færre biler enn vi kunne gjort, sier Hyundai-sjef Dave Zuchowski, til bransje-nettstedet autonews.com.

Noen endelig avgjørelse skal ikke være tatt, men timingen vil være god neste år – i og med at begge Genesis-utgavene da skal få en facelift.

LES DUELLEN: Hyundai ix35 mot VW Tiguan

Ikke egne forhandlere

Det skal ikke være planer om å selge Genesis-modellene hos egne forhandlere, slik Lexus og flere andre japanske luksusmerker gjør i USA.

Der selger Honda flere modeller under Acura-navnet – mens Nissan har suksess med sitt premiummerke Infiniti. Det er ventet at Hyundai vil legge Genesis noe under disse i pris, og i tillegg utstyre bilene med omfattende utstyrspakker.

Dette er storbilen Hyundai Equus - den vil bli flaggskipet i
  en ny modellserie under Genesis-navnet.
Dette er storbilen Hyundai Equus - den vil bli flaggskipet i en ny modellserie under Genesis-navnet.

LES OGSÅ: Her er en Hyundai for direktørene