MED PELS: Ronnie Ottem ankom åpningen av Oslo Fashion Week i  pels til tross for det pelsfrie initiativet som ble innført i fjor. Her  med Kathrine Sørland.
MED PELS: Ronnie Ottem ankom åpningen av Oslo Fashion Week i pels til tross for det pelsfrie initiativet som ble innført i fjor. Her med Kathrine Sørland.

Oslo Fashion Week: Kom i pels på pelsfri moteuke

Ronnie Ottem lot forbud være forbud, mens sesongens debutant kom til Norge kun fordi vi har verdens første pelsfrie moteuke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag var det klart for Oslo Fashion Week. Til tross for et noe begrenset catwalkprogram under årets første moteuke flokket kjendisene seg på den røde løperen, og det var noen som overrasket mer enn andre...

TV2.nos moteredaksjon var selvsagt på plass for å dekke åpningen av Oslo Fashion Week - se bildene lenger ned i saken!

Vi følger de viktigste arrangementene under Oslo Fashion Week - hold deg oppdatert på neste sesongs klær og tilbehør, moter og trender på våre nettsider!

– Jeg har andre hjertesaker

Blant de blitzglade på den røde løperen var partyfikser Ronnie Ottem, som kom sammen med modell og moteekspert Kathrine Sørland. Til tross det pelsfrie initiativet som ble innført på Oslo Fashion Week i fjor valgte parfyfikser Ottem å stille i pels nærsagt fra topp til tå.

– Jeg har aldri vært mot pels. Jeg unnlot å bruke pels én gang i fjor av respekt for Baron for Bulldog, men jeg har andre hjertesaker, sier Ottem til tv2.no/mote.

LES OGSÅ: Forbyr pels under moteuken

Valgte Oslo Fashion Week på grunn av «pelsforbud»

SESONGENS DEBUTANT: Genaro Rivas fra Peru var sesongens debutant under årets første Oslo Fashion Week.

Nyheten om at Oslo Fashion Week gikk ut mot pels vakte også oppsikt utenfor Norges grenser, og var en av hovedgrunnene til at sesongens debutant, Genaro Rivas fra Peru, valgte å gjøre sin første visning i Europa nettopp i Oslo.

– Jeg valgte Oslo Fashion Week fordi det er en utfordring for meg som designer å lage noe pent som kan se ut som pels, men som ikke er det. Aplakka-ull har samme tekstur som pels, men dreper ingen, sa debutanten under åpningen mandag til spredt applaus fra salen.

I fjor åpnet Oslo Fashion Week med Harry Potter og rumpa bar - les mer om åpningen av fjorårets moteuke her!

Synes du det er greit å gå i pels? Si din mening i avstemningen under!

Designershow

Både Armando Santos, Lillunn Design of Norway, Sadoni Couture, Vera & William, Norah Farah, Åse Strand, Florence, Morami, Chill Norway, TSH og Fabel Norway, samt Kristine Vikse, Moods of Norway, Norwegian Couture og Line of Oslo som deltar med egne visninger under moteuka, viste sine nyeste kolleksjoner på Oslo Fashion Week Designer Show under åpningen mandag.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo Fashion Week

OSLO FASHION WEEK: Lillunn Design of Norway var en av designere som viste sin kolleksjon under åpningen av Oslo Fashion Week mandag.

LES OGSÅ: Skal det være en flamingokjole?

SÅ HATTEN PASSER: Åse Strand var en av flere designere som viste sin kolleksjon under åpningen av Oslo Fashion Week mandag.

LES OGSÅ: Ville du giftet deg i denne?

Sesongens debutant

Sesongens debutant, Genaro Rivas viste sin nyeste kolleksjon under mandagens åpning av Oslo Fashion Week. Men Genaro Rivas' forrige kolleksjon var preget av lyse pasteller og rene toner, er hans nyeste kolleksjon mørkere og mer edgy, med lyse innslag i form av blant annet digital print. Hele kolleksjonen er utført i peruvianske materialer som bomull, alpakka og vicuña, samt silke og taffeta.

– Dette er min første motevisning utenlands, og derfor var det viktig for meg å implementere elementer og materialer fra mitt hjemland i min design, sier Genaro Rivas til Oslo Fashion Magazine.

Den peruvianske designeren er imponert over det skandinaviske motemarkedet.

– Jeg elsker hvordan gatemoten stadig vokser der, og hvordan skandinaviske designere er et friskt pust på motescenen. Jeg synes det skandinaviske markedet er det kuleste og det fresheste, sier Rivas.

LES OGSÅ: Tør du gå slik neste sommer?

VALGTE OSLO: Genaro Rivas er pelsmotstander. Det var også en av grunnene til at hans valgte Oslo Fashion Week, som har gått sterkt ut mot pels.

IØYENFALLENDE: Debutantvisningen bød også på gull og glamour.

Oslo Fashion Week (OFW) er et arrangement som skal promotere norsk motedesign og sette norsk design i en internasjonal kontekst. OFW arrangeres 6-11. februar med Arbeidersamfunnets plass 1 i Oslo som hovedarena. Sjekk ut programmet til Oslo Fashion Week her!

Denne artikkelen er skrevet av Ida Elise Eide Einarsdóttir og Kjersti Skar Staarvik.