hernandez1024
hernandez1024

Manchester United med eventyrlig opphenting mot Chelsea

Hentet inn tremålsledelse.

Chelsea - Manchester United 3-3:

Kampen mellom Chelsea og Manchester United vil gå inn i historiebøkene som en klassiker etter en utrolig opphenting av Manchester United.

Det ene poenget kan bli livsviktig for bortelaget i kampen om seriegullet.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

- To poeng tapt
Alex Ferguson var likevel ikke fornøyd etter kampslutt.

- Dette var to poeng tapt. Bortsett fra de første ti minuttene i andreomgang var vi det beste laget, sa Alex Ferguson etter kampen.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst i saken!

Chelsea ledet 1-0 etter en sjansefattig førsteomgang, men kampen eksploderte etter pause.

Juan Mata vartet opp med en drømmescoring på hel volley før David Luiz la på til 3-0 via Rio Ferdinand, men man kan tydeligvis aldri avskrive Manchester United.

I løpet av elleve minutter ble bortelaget tildelt to straffespark fra dagens dommer Howard Webb. Wayne Rooney scorte på begge og plutselig øynet Manchester United poeng.

Syv minutter før slutt fullførte Fergusons menn snuoperasjonen. Ryan Giggs svingte ballen inn fra dødlinjen og der sto Javier Hernandez. Innbytteren kunne ikke bomme og fra fem meter satte han inn utligningen.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre kampen før slutt, men det endte 3-3 etter et fyrverkeri av en andreomgang.

Rolig start
Etter ett minutt fikk Manchester United frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Wayne Rooney prøvde seg på en direkte avslutning, men ballen gikk en drøy meter til side for Chelsea-målet.

Raul Meireles fikk muligheten fra spiss vinkel fem minutter senere etter en utboksing fra David de Gea. Skuddet gikk i nettveggen og de Gea så ut til å ha full kontroll.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter ti minutter skrek Danny Welbeck etter frispark. United-spilleren ble spilt fint gjennom av Ryan Giggs og ble taklet av Gary Cahill rett utenfor boksen. Dagens dommer Howard Webb mente vel å merke at Cahill var på ballen og lot spillet fortsette. Alex Ferguson viste tydelig misnøye fra benken.

Ti minutter senere kom Fernando Torres seg til en fin avslutningsposisjon. Skuddet fra 18 meter gikk dessverre for Chelsea-spissen godt til side for mål.

Rett før halvtimen var spilt fikk United kampens første skikkelige mulighet. Wayne Rooney ble fint spilt frem på høyresiden og han var millimetre fra å nå Danny Wellbeck på bakre stolpe. Branislav Ivanovic sto dessverre for United-angriperen i veien og klarerte til corner.

Chelsea i ledelsen
Etter 35 minutter kom kampens første mål. Daniel Sturridge dro lekkert av Patrice Evra innenfor United-boksen. Innlegget fra dødlinja var hardt og Jonny Evans var uheldig. Ballen traff United-stopperen i låret og han måtte slukøret se ballen gå inn bak de Gea.

sturridge1024
sturridge1024

Rett etter målet fikk Sturridge muligheten igjen, men avslutningen fra 18 meter bød ikke på store problemer for de Gea.

Fem minutter før pause var Danny Welbeck nærme å utligne. Spissen forsøkte et veggspill med Wayne Rooney, men ballen traff Raul Meireles og la seg fint til rette for Welbeck igjen. Petr Cech var med på notene og reddet forsøket fra engelskmannen.

Les også: Husker du disse United-Chelsea-oppgjørene?

To minutter på overtid fikk Manchester United frispark midt på Chelseas banehalvdel. Ryan Giggs slo ballen tversover til Wayne Rooney som forsøkte seg fra distanse. Skuddet var hardt og velplassert, men Cech hadde få problemer med å slå ballen ut til corner.

1-0 til pause
Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Chelsea.

Førsteomgang var jevn med gode muligheter til begge lag. De store sjansene var det likevel få av. Manchester United presset på for utligning før pause, men United-spillerne klarte ikke å overliste en god Petr Cech i Chelsea-målet.

Drømmemål fra Juan Mata
Chelsea sjokkåpnet i andreomgang. Etter bare 23 sekunder fikk Torres ballen på høyresiden. Spanjolen svingte ballen inn på bakre stolpe. Juan Mata sto mutters alene og møtte ballen med venstrefoten. Han plasserte den knallhardt i nettaket, utagbart for David de Gea.

juanmata1024
juanmata1024

Og som om ikke det var nok scoret David Luiz Chelseas tredje bare fire minutter senere. Et frispark fra høyresiden ble svingt inn i United-feltet og der sto krølltoppen klar. Han headet ballen via Rio Ferdinand opp i nærmeste kryss. 3-0 til Chelsea.

To straffespark til Manchester United
Det åpnet seg plutselig på Stamford Bridge. I det 57. minutt fikk Patrice Evra straffe etter en duell med Daniel Sturridge.

Wayne Rooney var iskald fra straffemerket og tente håpet for Manchester United igjen. Landslagsspilleren satte ballen hardt og høyt til høyre for Petr Cech og kunne juble for reduseringen.

Etter 65 minutter ble Florent Malouda spilt nydelig igjennom på Uniteds høyreside. Midtbanespilleren slo 45 grader ut og der ventet Juan Mata. Spanjolen forsøkte seg på en markkryper, men de Gea lot seg ikke overliste.

Så var det dags for nok et straffespark. Danny Welbeck ble felt innenfor boksen av Branislav Ivanovic og Howard Webb nølte ikke med å gi Manchester United deres andre straffespark.

Les også: PL-ekspertene mener Welbeck ikke skulle hatt straffe

Wayne Rooney var nok en gang eksekutør. Denne gangen valgte han den andre siden. Petr Cech gikk feil vei og Rooney kunne notere seg for sitt andre mål for kampen. 3-0 ble til 3-2 i løpet av elleve minutter.

rooneystraffe1024
rooneystraffe1024

Jaget utligning
Manchester United jaget nå en utligning. Oriol Romeu, som hadde erstattet Daniel Sturridge, mistet ballen i farlig område og Giggs spilte gjennom innbytteren Javier Hernandez. Avslutningen gikk dessverre for United et par meter til side for målet.

Fernando Torres fikk muligheten etter 76 minutter, men det ville seg ikke for spanjolen. Torres havnet i en god avslutningsposisjon innenfor sekstenmeteren, men i stedet for å skyte prøvde han seg på en skuddfinte. Forsøket rant ut i sanden for Chelsea-spissen.

Syv minutter før slutt fikk Manchester United sin utligning. En fantastisk opphenting av Fergusons menn. Ryan Giggs plukket opp en ball nær dødlinjen på Chelseas venstreside. Innlegget var presist og traff en ensom Hernandez på Chelseas femmeter. Innbytteren satte ballen midt i mål, Cech fikk en hånd på den, men kunne ikke hindre Uniteds utligning.

Ett minutt på overtid fikk Chelsea frispark fra 25 meter. Juan Mata fikk drømmetreff, men en kjempeprestasjon fra David de Gea hindret Chelsea i ta ledelsen. United-keeperens redning var av det utrolige slaget, ballen var på vei helt opp i nærmeste kryss, men spanjolen strakk seg så lang han var og fikk en hånd på ballen.

Fire minutter på overtid hadde Gary Cahill muligheten til å bli kveldens mann på Stamford Bridge. Midtstopperen sendte i vei en suser fra 25 meter, men de Gea sto nok en gang i veien for Chelsea.

Det ble en nervepirrende avslutning på Stamford Bridge, men kampen endte med tre mål til hvert av lagene.

Gjenopplev livechatten med vår reporter i London her: