Det grufulle drapet ble oppdaget i mars i fjor, da seks uker gamle Mirabelle ble funnet død med mistenkelige brannskader i familiens hjem i California, USA.

Samsvarte med mikroovnskader

Etter tre måneder med undersøkelser, konkluderte politiet med at den lille jenta hadde skader som tydet på at hun var blitt stekt i mikrobølgeovnen. Samtidig ble jentas mor, Ka Yang pågrepet og siktet for drap under særdeles skjerpende omstendigheter, samt tortur og barnemishandling.

Skadene på babyen lignet tidligere saker der barn har blitt skadet av mikrobølgeovner.

Les også: Mor mistenkt for å drepe baby i mikrobølgeovn

– Barnet hadde uvanlige og sjeldne brannskader. Etterforskningen konkluderer med at skadene er sammenfallende med skader fra tre andre saker her i landet. Dette var skader som oppsto etter at personene var blitt brent i en mikrobølgeovn, sa Laura Peck ved politiet i Sacramento til AP da Yang ble siktet.

Uskrevet blad

Nå er saken ferdig etterforsket og påtalemyndigheten er klare til å gå til rettssak. Men de har bestemt seg for å ikke kreve dødsstraff for den 30 år gamle moren.

Ifølge AP er det Yangs plettfrie rulleblad fram til drapet som gjør at statsadvokat Chris Ore bare vil be om livsvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse.

Motivet for handlingen som Ka Yang er tiltalt for er ennå ikke kjent. Hun har heller ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Naboene hennes beskriver henne som «en stille og hyggelig person som går i kirken».

California er en av 38 stater i USA som praktiserer dødsstraff. Siden 1976 har staten utført 13 henrettelser, mens 171 fanger sitter i dag på dødscelle i påvente av henrettelse. 16 av dem er kvinner.