Emil Hegle Svendsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Emil Hegle Svendsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Hegle Svendsen overtok verdenscupledelsen

26-åringen ligger ett poeng foran Martin Fourcade etter ny pallplass i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen hadde et meget godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart i Holmenkollen. Etter tredjeplassen på sprinten gikk han ut bare 12 sekunder bak russiske Jevgenij Garanitsjev og tyske Arnd Peiffer.

Men for å ha mulighet til å vinne burde Hegle Svendsen gjøre noe han ikke har gjort på nesten to år: Skyte ned alle blinkene i et løp.

Det startet bra med fem treff på første liggende, men på den andre skytingen måtte nordmannen tåle sin første strafferunde for dagen. Samtidig skjøt Arnd Peiffer strålende og skaffet seg en luke ned til resten av konkurrentene.

Les også: 692 dager siden Hegle Svendsen skjøt feilfritt

Hegle Svendsen hadde et lite håp om seier etter at han fylte på den første stående serien, men håpet svant da han fikk sin andre bom for dagen på siste stående mens Peiffer sørget for å notere seg for sitt fjerde fulle hus.

Peiffer var det lite å gjøre med, men bak ham viste Hegle Svendsen frem en avslutning av høy klasse da han spurtet fra Garanitsjev og gikk inn til andreplass. Franske Martin Fourcade fulgte på fjerdeplass, noe som førte til at Hegle Svendsen overtok sammenlagtledelsen i verdenscupen med ett fattig poeng.

– Jeg er ganske fornøyd, jeg føler det er på vei til å bli noe bedre. Jeg hadde litt mer kontroll i dag enn på torsdag i stående. Det var deilig, sier Hegle Svendsen til tv2.no.

Se intervju i videovinduet over

TV 2 PLAY: TV 2s ekspert mener Hegle Svendsen har noe på gang
TV 2 PLAY: Bjørndalen nummer 10: - Litt for dårlig

Topp fem, jaktstart:
1. Arnd Peiffer - 31:44,0
2. Emil Hegle Svendsen + 31,2
3. Jevgenij Garanitsjev + 36,3
4. Martin Fourcade + 1:03,0
5. Jakov Fak + 1:08,0

Øvrige norske:
10. Ole Einar Bjørndalen - 1:46,2
20. Tarjei Bø + 2:37,3
23. Rune Brattsveen + 2:55,7
37. Lars Helge Birkeland + 4:36,4
47. Lars Berger + 5:53,0