Arsenal spillerne feirer én av sine mange scoringer mot Blackburn. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Arsenal spillerne feirer én av sine mange scoringer mot Blackburn. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Se van Persies hat trick da Arsenal scoret sju

Wengers angrepsrekke gikk fullstendig amok på Emirates mot hjelpeløse Blackburn.

Arsenal - Blackburn 7-1:

Arsenal stod uten seier i 2012 før kampen mot Blackburn, men på hjemmebane mot Steve Keans mannskap løsnet det endelig for London-klubben.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Pangstart av hjemmelaget
Kun ett og et halvt minutt ut i kampen kom Theo Walcott til innlegg på høyrekanten. Inne foran mål plasserte Robin van Persie seg perfekt, og satte enkelt innlegget i mål til 1-0.

Dette var nederlenderens 20. Premier League-scoring for sesongen, og hans 120. totalt for Arsenal i alle turneringer. Med det passerte han sin landsmann Dennis Bergkamp på målscorerlistene hos London-klubben.

Les også: – Arsenal har gått med et falskt overskudd

Vidunderfrispark fra Gamsten
Etter en drøy halvtime var Blackburn tilbake i kampen. Morten Gamst Pedersen fikk tillit på frispark fra 25 meter, og lot ikke muligheten gå fra seg. Med venstrefoten skrudde han ballen over og rundt muren, og selv om Arsenal-keeper Wojciech Szczesny fikk en hånd på ballen kunne han ikke hindre utligning.

Ingen spillere scorer oftere på direkte frispark enn Gamsten, og dette var sesongens andre for nordmannen.

Morten Gamst Pedersen scorer på frispark mot Arsenal. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Morten Gamst Pedersen scorer på frispark mot Arsenal. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Magiske minutter fra Arsenal
Det skulle ikke gå mange minuttene før hjemmelaget var tilbake i tet.

Etter 38 minutter fant en nydelig gjennombruddspasning fra Alexander Song det perfekte løpet til Theo Walcott. Inne i boksen hadde Robin van Persie nok en gang gjort en optimal jobb, og gjorde det lett for sin lagkamerat på høyrevingen. Nederlenderen hadde full kontroll på situasjonen, avventet Walcotts innlegg og bredsidet det ferdigscorede innlegget i mål med høyrefoten.

Kun to minutter senere satt den igjen for hjemmelaget. Nok en gang var van Persie involvert, men denne gangen i tilretteleggerrollen. Med en nydelig skjult pasning fant han Alex Oxlade-Chamberlain i bakrommet. Ungguttens førsteberøring var perfekt, og etter å ha rundet Paul Robinson kunne han kontrollert sette inn sitt første Premier League mål noensinne.

18 år gamle Oxlade-Chamberlain ble med det den nest yngste som har scoret for Arsenal i Premier League-historien, kun slått av Cesc Fabregas. Også spanjolen åpnet i sin tid målprotokollen på hjemmebane mot Blackburn, 25. august 2004.

Hjelpeløs takling reduserte Blackburn til 10 mann
Tre minutter før pause mistet Gael Givet fullstendig hodet. Etter å ha ført ballen for langt foran seg gjorde han som vi har sett så altfor mange spillere gjøre denne sesongen - prøvde å redde i land situasjonen med en tofotstakling.

Det kunne vært mer til pause. På overtid traff Thomas Vermaelen stolpen, men Blackburn slapp med skrekken ved det tilfellet, og gikk til pause med «kun» 1-3 i sekken.

Arteta fortsatte scoringsshowet
Fem minutter ut i andre omgang scoret The Gunners igjen. Et hjørnespark fra van Persie ble halvklarert av Steven N'Zonzi, og lå plutselig på et sølvfat for Mikel Arteta på sekstenmeterstreken. Spanjolen klinket til, og scoret for tredje gang mot Blackburn denne sesongen.

Også i det motsatte oppgjøret tegnet spanjolen seg på scoringslisten for Arsenal, og han scoret også for Everton mot Blackburn før overgangen til Emirates tilbake i august.

Oxlade-Chamberlains vidunderkveld fortsatte
Kun tre minutter etter 4-1-scoringen gikk Arsenal opp i fem.

Theo Walcott satte fart på høyresiden, avanserte inn mot feltet og møtte en klynge av Blackburn-forsvarere. Heldigvis for hjemmelaget har de også en lynving på motsatt side som kan holde følge med Walcotts tempo, og da en tidligere Southampton-ving fant en annen stod det plutselig 5-1.

Oxlade-Chamberlains andre for kvelden, og med det ble vingen den yngste spilleren som har scoret to mål i en Premier League-kamp siden Wayne Rooney gjorde det som Everton-spiller i 2004.

Alex Oxlade-Chamberlain storspilte da Arsenal knuste Blackburn. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Alex Oxlade-Chamberlain storspilte da Arsenal knuste Blackburn. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Hat-trick av van Persie
Etter en drøy time fullførte Robin van Persie sit hat trick, og nok en gang stod Blackburn-forsvaret og så på Arsenal kom gjennom på høyresiden. Denne gangen var det Francis Coquelin som stod for den målgivende, og på samme måte som ved de to foregående scoringene var nederlenderens iskald i avslutningen på første touch.

Nederlenderen scoret med det sitt andre hat-trick for sesongen

Eventyret fullendt med Henry-mål
Halvveis i omgangen erstattet Wenger framtiden med fortiden, da Alex Oxlade-Chamberlain ble tatt av til øredøvende jubel og fordel for Thierry Henry. Det engelske stjerneskuddet var seks år da Arsene Wenger for første gang hentet Thierry Henry til England.

Og på overtid fikk Arsenal-eventyret den optimale slutt. Den nye målkongen van Persie kombinerte med den gamle, og Thierry Henry scoret sitt første Premier League-mål siden februar 2007.

Blackburns miserable Emirates-statistikk
Arsenal tok med dette sin første seier i 2012, og fikk revansje for Rovers' 4-3 seier i det motsatte oppgjøret i høst.

For Rovers fortsetter Emirates å være en marerittarena. Allerede før lørdagens kamp var de blåhvite det bortelaget som hadde sluppet inn flest mål på arenaen i Premier League-historien. 25 mål er nå det totale antallet Blackburn-baklengsmål på Emirates.

Paul Robinson er også den keeperen som har sluppet inn flest mål mot Arsenal i Premier League-historien, med 60 baklengs på 21 kamper.