Thor Hushovd med datteren Isabel (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Thor Hushovd med datteren Isabel (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Kaggestad om Hushovds fødsel-dilemma: - Kun dødsfall nok til å bryte Touren

- Slik er sykkelsporten, sier TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

Tirsdag sprakk nyheten om at Thor Hushovd og kona Susanne venter barn under sommerens Tour de France.

Les også: Hushovd kan bli pappa under Tour de France

Forrige uke ble det kjent at Hushovd også overraskende sykler Giro d'Italia i mai - noe som endrer Grimstad-syklistens oppkjøring til sommerens franske sykkelfest.

– BMC kom med et innspill om Hushovd ville sykle Giro d'Italia, noe vi etter en vurdering sa ja til, sa Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til tv2.no den gang.

- Man bryter ikke Tour de France
Til tross for at debatten har gått sin gang, både i media og i miljøet. TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er krystallklar på at Hushovd - når han først er i gang - aldri kommer til å bryte turen til fordel for en barnefødsel.

- Man bryter ikke Tour de France, med mindre det er dødsfall i familien. Det er slik jeg har fått det forklart den perioden jeg var profesjonell, sier Kaggestad under fredagens Sportslunsj på Nyhetskanalen.

Se hele programmet her (saken fortsetter under):

591939

Kaggestad mener sykkelkoner verden over er innforstått med denne «brutaliteten» i idretten.

- Hvis det er noen som har forståelse for Thors karrière, så er det Susanne Hushovd. De har nok snakket om akkurat dette her, sier Kaggestad.

Frykter for Hushovd
Hushovd-trener Kvålsvoll avfeier hele diskusjonen som spekulativ.

- Jeg har i hvert fall ikke hørt noe om at han prioriterer annerledes fordi han skal bli pappa. Hvis vannet går, er det for seint å bryte uansett. Dette er en diskusjon som må tas underveis. Det blir spekulativt å ta den i forkant, sier Kvålsvoll.

Mads Kaggestad er uansett skeptisk til totalbelastningen Hushovds team legger opp til.

Med Giroen plutselig inne i bildet, frykter den tidligere proffsyklisten at mannen med ti individuelle etappeseirer i Touren brenner av kruttet for tidlig.

- Paris-Roubaix avsluttes en måned før Italia rundt. Normalt sett pleier Thor å ta seg en pause for å være klar for det som kommer etter. Men om han da skal være med å kjempe om etappeseire og rosa trøye allerede i Italia rundt, må trene hardt i forkant og være i form der. Så skal han igjen være i form i Tour de France og atter en gang i OL. Jeg håper ikke han brenner av alt kruttet for tidlig, sier Kaggestad.

Kvålsvoll tror imidlertid at Hushovds enorme erfaring vil bidra til å regulere en lang sesong.

- Thor er en erfaren rytter. Den store forskjellen fra i fjor er at Sveits rundt blir ren trening frem mot Touren. Slik sett kommer han inn i Touren på et lavere nivå enn han var i fjor. Han bruker Tour de France på en måte som trening, ikke direkte, men han vil få en stigning i løpet av Tour de France. Slik blir det en endring i forhold til sesongen, sier Kvålsvoll.