egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Ny toppnasjon til Ullevaal

Sjekk hvem Norge tar imot til privatlandskamp i juni.

Norge møter Kroatia til privatlandskamp lørdag 2. juni i sommer. Det skriver Norges fotballforbund i en pressemelding fredag.

Fra før er det klart at England gjester Ullevaal til TV 2-sendt kamp 26. mai. Uken etter kommer altså nok et lag i ypperste verdensklasse til Norge.

Møter to av verdens ti beste
Kroatia ligger på en sterk 8. plass på FIFA-rankingen, og kvalifiserte seg til sommerens EM i Polen/Ukraina etter å ha slått ut Tyrkia i play off.

- Det at vi får besøk av både nr 5 og nr 8 på FIFA-rankingen i løpet av én uke viser igjen at Norge er en attraktiv motstander for toppnasjonene i Europa. Når vi ikke er med i sommerens EM, er det viktig at vi får to toppnasjoner til Ullevaal før mesterskapet slik at vi får en best mulig oppladning til den viktige VM-kvaliken som begynner til høsten, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb, og trekker frem Kroatia som en av outsiderne i medaljekampen i EM.

I EM venter Spania, Italia og Irland i gruppespillet, og kampen mot Norge er kroatenes siste privatlandskamp før mesterskapet. Dermed er det duket for fullt kjør på Ullevaal, med stjerner som Luka Modric (Tottenham), tidligere Arsenal-spiss Eduardo (Shakhtar Donetsk) og Ivica Olic (Bayern München) i spissen.

Luka Modric. (Foto: FRENNIE SHIVAMBU/Afp)
Luka Modric. (Foto: FRENNIE SHIVAMBU/Afp)

- Et av verdens beste fotballag
Kroatia har aldri tidligere spilt mot Norge på Ullevaal, og lagene har kun møttes to ganger tidligere – både i 2007 og 2010 endte det med 2-1-seier til kroatene.

- Kroatia er et av verdens beste fotballag. Og av de lagene vi har møtt etter mitt comeback i 2009 er Kroatia et av de klart sterkeste. Vi ble tatt litt på senga da vi møtte dem i 2010, de var blant annet svært sterke på dødballer. Det skal vi være bedre forberedt på nå, sier landslagssjef Egil Olsen, som ser frem til å begynne oppkjøringen til VM-kvaliken med to gode landskamper på Ullevaal.

- England og Kroatia er to litt forskjellige lag, men de er på samme styrkenivå. Kroatia har ikke den samme standingen som England her i Norge, men de er et like godt lag og de har mange stjernespillere i de store europeiske ligaene. To stormakter på én uke blir spennende, og vi håper på full tribune og stor folkefest på begge kampene, sier Olsen.