Dette er utgangspunktet for en rekke nye modeller fra VW konsernet. MQB plattformen skal debutere i syvende generasjon Golf. I bakgrunnen ser vi for øvrig VWs nye crossover, Cross Coupe Concept.
Dette er utgangspunktet for en rekke nye modeller fra VW konsernet. MQB plattformen skal debutere i syvende generasjon Golf. I bakgrunnen ser vi for øvrig VWs nye crossover, Cross Coupe Concept.

VW Golf VII: Dette skal bli Norges mest solgte bil

Det mangler fortsatt litt - men dette er syvende generasjon VW Golf.

Siden lanseringen i 1974 har VW Golf vært en ubetinget suksess, og selv de mest optimistiske spådommer ble grundig gjort til skamme.

Volkswagen Golf har blitt Norges mest solgte bil gjennom tidene og produksjonen på verdensbasis ligger på dags dato rundt 30 millioner eksemplarer, fordelt på seks forskjellige generasjoner.

Del med Facebook-vennene dine

Topp 5: Verdens mest solgte biler

Syvende generasjon

Men, det stopper ikke der. Det noe kryptiske bildet over er nemlig aller første glimt av den nye VW Golf-generasjonen – den syvende i rekken – som kommer til høsten.

Mens forrige generasjon strengt tatt var en facelift, vil Golf 7 altså bli en helt ny bil.

Denne Golfen vil være en av så mange som rundt 60 modeller som kommer til å bruke VWs nye og svært fleksible MQB-plattform.

Dette er USAs mest solgte bil:

En plattform - mange biler

Volkswagen-Golf-7-VII
Volkswagen-Golf-7-VII

Den kan ”strekkes” og brukes på alle bilstørrelser mellom VW Polo og VW Passat. Aller første modell ut på denne plattformen er altså Golf.

Dette systemet gjør at forskjellige kjøretøyer kan bygges på samme produksjonslinje, med produksjonsutstyr designet for å kunne bygge biler av ulik lengde, bredde og sporvidde og denne produksjonslinjen også Skoda og Audi.

En annen fordel med den nye MQU-plattformen en ny standardisert måte å montere forskjellige motorer på, både bensin og diesel.

I praksis vil dette gi både billigere og enklere produksjon, samt vesentlig økt kapasitet.

Her er de første spionbildene av nye Golf:


Lett bil – små motorer

I tillegg har de tatt fram to mye motorer spesielt for denne plattformen. En 800cc diesel og en turboladet 1,2-liter bensinmotor. Det sier litt om hva vi kan vente av motorisering fra den kanten framover.

Ryktene sier også at den nye VW Golfen skal bli lettere. De siste årene har mange biler blitt tyngre og tyngre på grunn av økt mengde både sikkerhetsutstyr og komfortutstyr. Den nye Golfen skal nå veie like lite som VW Golf gjorde tilbake i 1997 og fjerde generasjon. Dette til tross for at den aldri har hatt mer utstyr om bord.

Volkswagen: På topp – både som nybil og bruktbil