Lørenskog (Foto: TV 2 SPORT)
Lørenskog (Foto: TV 2 SPORT)

Lørenskogs anke avvises - mister seks poeng

Ishockeyforbundet kjøpte ikke Lørenskogs argumenter.

Tidligere denne måneden ble det kjent at ishockeyklubbene Lørenskog og Sparta er trukket poeng for å ha betalt overgangsgebyrer etter fristen.

Les også: Lørenskog og Sparta straffes med poengtrekk

Lørenskog ble straffet med hele seks poengs fratrekk, mens Sparta mister tre poeng.

Begge klubbene valgte å anke avgjørelsen inn for Norges Ishockeyforbunds appellutvalg. Tirsdag ble det kjent at utvalget avviser anken til Lørenskog. Avgjørelsen var enstemmig.

Spartas anke er ikke ferdigbehandlet ennå.

Les også: Lørenskog og Sparta skylder på regningsrot - vil anke poengstraff

I appellutvalgets avgjørelse tilbakevises samtlige av Lørenskogs argumenter og den opprinnelige straffen blir stående. Det betyr at Lørenskog blir stående som tapende lag i kampene mot Stjernen (30. desember) og Storhamar (3. januar), og mister seks poeng.

Poengtrekket kan føre til at Stavanger Oilers kan sikre seg seriemesterskapet med seier over Frisk Asker i torsdagens kamp.

Dette er ikke første gang de to klubbene, og for så vidt norsk ishockey, rammes av lignende saker. I 2010 ble Lørenskog fratrukket seks poeng for bruk av ikke-spilleberettigede spillere. Nå straffes klubben blant annet for regelbruddet rundt overgangen til James Sixsmith, mens Sparta straffes for for sen betaling etter overgangen til Marcus Olsson.