fellahberisha
fellahberisha

Slik jobber FC København i spillerjakten

Nordens største klubb har flere Tippeliga-spillere på radaren. Sjekk hvordan FC København jakter på nye spillere her.

La Manga (TV 2 Sporten): Med det børsnoterte selskapet Parken Sports & Entertainment i ryggen har FC København enorme inntekter og en handlefrihet på overgangsmarkedet samtlige klubber i Norden bare kan drømme om.

Vi har imidlertid de ressursene som skal til for å hente nye spillere om vi finner noen vi vil ha.

Stor handlefrihet
Klubben har det siste tiåret spyttet ut millioner av danske kroner på nye spillere.

Mangeårig sportsdirektør og nå også hovedtrener, Carsten V. Jensen, legger ikke skjul på at FCK kontinuerlig er på spillerjakt.

- Vi vil aldri avvise at det kommer inn nye spillere, men under dette overgangsvinduet så er vi i mål. Vi har imidlertid de ressursene som skal til for å hente nye spillere om vi finner noen vi vil ha, understreker Carsten V. Jensen overfor TV 2 Sporten.

Ser mot Norge
FC København kjøpte nylig fjorårets toppscorer i Tippeligaen, angriperen Mos, for ni millioner kroner fra Vålerenga.

Og Mos er langt i fra den første spilleren FC København henter fra Norge. I løpet av det siste tiåret har FCK hentet spillere som Brede Hangeland (Viking), Cristian Bolaños (Start) og Pape Pate Diouf (Molde) fra Tippeligaen - for å nå nevne noen.

Mostafa Abdellaoue i FCK. (Foto: JAN STURLA JOHANNESSEN/)
Mostafa Abdellaoue i FCK. (Foto: JAN STURLA JOHANNESSEN/)

- Det er naturlig for oss å se etter spillere i Tippeligaen fordi vi først og fremst ønsker oss skandinaviske innslag i vår tankegang. Spillere vi henter fra Skandinavia har enklere for å tilpasse seg. Vi er den største klubben i Norden, men kan ikke konkurrere om de beste spillerne mot ligaer som Bundesliga, Serie A og Premier League, for eksempel, forteller Jensen.

Følger Berisha og Hovland
Etter det TV 2 Sporten erfarer følger FC København via sitt skandinaviske speidernettverk utviklingen til flere spillere i Tippeligaen for øyeblikket.

Spillere som Vikings Valon Berisha, Moldes siste signering Even Hovland og Vålerengas Mohammed Fellah er tre av mange spillere FC København har på radaren og som kan bli aktuelle for den danske storklubben i løpet av de neste årene.

- Men det er viktig å understreke at vi ikke bare følger enkeltspillere, men hele den norske ligaen. Vi ser etter interessante spillere hele tiden, poengterer FCKs hovedtrener.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Valon Berisha under treningen på Thai Japan Bangkok Youth Center. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Valon Berisha under treningen på Thai Japan Bangkok Youth Center. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Ser mot Balkan
Det er ikke bare i Norge FCKs speidere er aktive.

- Vi ser selvsagt etter spillere i den svenske og danske ligaen også. Dessuten har vi god oversikt over de beste spillerne i ligaer som i Tsjekkia, Kroatia og Serbia, forteller Jensen.

Før han slår fast:

- Det er blant annet i disse ligaene vi har muligheten til å konkurrere på lønn og overgangssum mot andre europeiske klubber. Vi følger både ligaene tett og spesifike enkeltspillere kontinuerlig, sier Jensen om FC Københavns spillerjakt.