Trommeslager i det norske rockebandet Honningbarna, Anders Askildsen Eikås (20), omkom i en dødelig bilkollisjon i natt.

De resterende medlemmene av «Honningbarna» Edvard Valberg, Christoffer Trædal, Fredrik Justnes og Lars Emmelthun er svært berørt av den tragiske hendelsen. Det forteller bandets manager Louis Holbrook i en pressemelding.

«Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstremt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund,» skriver han.

«Trist og meningsløst»

Tirsdag morgen strømmer det inn med kondolansemeldinger og varme tanker til Honningbarna og de pårørende på nettstedet Twitter:

«Fryktelig trist og meningsløst å høre at en av Honningbarna er borte. En dyktig og sympatisk gjeng. Mine tanker går til dem», skriver AUF-leder Eskil Pedersen.

«Kjærlighet og styrke til Honningbarna og Anders Askildsen Eikås' familie og nærmeste på denne meningsløse dag», skriver artist Sondre Lerche.

«Forferdelig trist og totalt meningsløst. mine varmeste tanker til Honningbarna», lyder flere meldinger.

Vant Spellemann

«Det er for tidlig å si hva som skjer med bandet, men de nærmeste opptredener bortfaller inntil de har blitt enige om veien videre,» skriver Holbrook, som legger til at han vil si ifra når en avgjørelse er tatt.

Honningbarna fra Kristiansand ble under Spellemannprisen kåret til årets rockere for debutalbumet «La alarmane gå». De ble i tillegg nominert i klassen «årets nykommer».

Honningbarnas konserter i Kristiansand 1. februar, Stockholm 3. februar og Bergen 10. februar er avlyst, ifølge pressemeldingen.