Daniel Bamberg (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Daniel Bamberg (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Daniel Bamberg nær overgang til Örebro

Haugesund-spilleren på vei til Allsvenskan.

Stavanger (TV2 Sporten): Det har en stund vært kjent at Daniel Josè Bamberg ønsker seg bort fra Haugesund. Brasilianeren har tidligere gitt uttrykk for at han ikke har funnet seg skikkelig til rette i kastevinden på Haugalandet. Det ustabile klimaet har vært et av argumentene som gjør at midtbanespilleren ønsker endring.

FK Haugesund har vært løsningsorienterte i sammenhengen, og etter det tv2.no erfarer er klubben nå kommet til enighet med Örebro om en overgangssum. Den svenske klubben endte på 12. plass i Allsvenskan forrige sesong. Sportsdirektør i FKH, Asbjørn Helgeland, innrømmer at det kan skje ting raskt vedrørende Bamberg.

– Jeg ønsker ikke å kommentere klubbnavn, men det vil trolig skje ting i løpet av morgendagen, sier Helgeland til TV 2 Sporten.

Selger en målscorer

Ironisk nok har Haugesunds sportssjef en fortid i nettopp Örebro, og nå må Helgeland slippe en av klubbens mest attraktive spillere til sin tidligere klubb. 27-åringen gjorde hele åtte mål den sesongen han spilte i Tippeligaen. I tillegg var han nest sist på ni av Haugesunds scoringer i 2011.

Les også: Harmeet Singh på vei til Heerenveen

Daniel Bamberg reiser trolig raskt til Sverige for å forhandle frem sin personlige avtale. Den medisinske testen blir trolig en formalitet. Daniel Bamberg startet 27 kamper forrige sesong, og var dermed en av trenerens mest betrodde spillere. Daniel Bamberg har en fortid fra svensk fotball. I perioden 2006-2010 spilte han 116 kamper og laget 25 mål for Norrköping.