Jason Morrison og Demar Phillips (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Jason Morrison og Demar Phillips (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

AaFK-spillere fikk 100.000 i lønnstrekk for ekstraferie

Kostbar juleferie for Demar Phillips og Jason Morrison.

En månedslønn holdes tilbake.

Det ble straffen for den ekstra juleferien Demar Phillips og Jason Morrison bevilget seg hjemme på solfylte Jamaica. Demar Phillips er allerede på plass på La Manga og har akseptert straffen. Jason Morrison er ventet til treningsleiren i Spania i løpet av kvelden, men rekker ikke Aalesunds åpningskamp i Copa del Sol.

– Begge er innforstått med at de har gjort noe galt, men de mener selv de hadde gode grunner til å bli i hjemlandet lenger enn avtalt, sier en ordknapp Aalesund-direktør Henrik Hoff. For begge de to spillerne dreier det seg om familiære hensyn og ønsket om å være sammen med henholdsvis en liten datter og en syk far.

Les også: – Har sendt Rekdal til Gran Canaria for å få farge

– Demar Phillips lot være å be om utvidet ferie fordi han visste han ville få nei. Han har akseptert et lønnskutt på hundre tusen. Jason Morrison vil få samme straffen, men den blir ikke forkynt for ham før vi kommer hjem. Så lenge vi er på La Manga,velger vi å ha fokus på det sportslige, sier Aalesund-direktøren og understreker at klubben har søkt juridisk bistand og føler seg på trygg grunn rent arbeidsrettslig.

– De to spillerne har rett og slett ikke møtt på jobb til avtalt tid. Da kan de heller ikke vente å få lønn. Trekket på hundre tusen vil etter avtale bli fordelt på årets fire første måneder. Så er saken opp og avgjort og ute av verden.

Kjetil Rekdal legger seg ikke opp i selve straffeutmålingen, men er glad for å ha nøkkelspillerne fra Jamaica tilbake og i trening.

– Vi er ikke flere enn vi må være, sier Aalesunds suksess-trener og minner om at den regjerende cupmester er på utkikk etter forsterkninger og skal ha minst et par nye på plass før Tippeliga-start i annen halvdel av mars.

Phillips og Morrison trekkes i lønn tilsvarende den tiden de ulovlig var borte fra klubben. I tillegg skal begge frivillig betale 10 000 kroner til organisasjonen MOT.