Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)
Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)

Harmeet Singh på vei til Heerenveen

Landslagsspilleren kan bli solgt i løpet av uken

Stavanger/La Manga (TV 2 Sporten): Harmeet Singh er på vei bort fra Vålerenga. Flere klubber i Nederland har vist interesse for den norske midtbanespilleren, som har ett år igjen av kontrakten med Vålerenga.

Konkrete samtaler
Etter det tv2.no erfarer er spillerens agent i konkrete samtaler med SC Heerenveen om en umiddelbar overgang. Klubben befinner seg på femteplass i Æresdivisjon. Jim Solbakken bekrefter at Singh er et hett navn i Nederland.

- Det er riktig at det finnes flere klubber i Nederland som ønsker seg Harmeet Singh. Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke klubber det dreier seg om, sier agent Jim Solbakken til TV2 Sporten.

Solbakken, som befinner seg i Nederland på vegne av Singh, tør ikke tippe på hvor fort en overgang kan skje.

- I dette gamet vet man aldri. Overganger kan ofte skje raskt. Det jeg kan si er at interessen for Singh er sterk. Så får tiden vise hva som skjer videre, sier Solbakken.

- Kan skade Vålerenga som klubb
Dermed ser spillerflukten fra Vålerenga ut til å fortsette med uforminsket styrke. Fra før er Mostafa Abdellaoue solgt til FC København, mens Stefan Strandberg sammen med Singh har utgående kontrakt og nøler med å forlenge.

Mohammed Fellah er også misfornøyd med manglende spilletid i hovedstaden.

Fotballekspert i TV 2 Sporten, Petter Myhre, har tidligere uttalt seg negativt om skaden merkevaren Vålerenga kan påføres dersom flere unge talentene forsvinner fra klubben.

– Klubben har bygget seg opp ved å profilere seg som en klubb som satser på ungdommer. Da er det ikke bra at flere lokale gutter eventuelt forsvinner, sa Myhre til tv2.no for ti dager siden.

Grindheim-skryt
Mens noen er kritiske til Vålerenga, er andre desto mer positive til Heerenveen som en mulig fremtidig arbeidsgiver for Singh.

- Et perfekt karrierebyks, skryter Christian Grindheim, som foretok nøyaktig samme klubbskifte for snart fire år siden og som ønsker Harmeet Singh lykke til i den nederlandske skøytebyen.

Les også: Andresen gir VIF-spillerne treningsfri

- Heerenveen er en veldrevet klubb på vei opp etter en litt problemfylt periode. Når 19 av 34 serierunder er unnagjort i Nederland, ligger gamleklubben min som nr. 5 – sju bak suverene PSV, men med samme poengsum som selveste Ajax.

FC København-spilleren fra Haugesund annonserer at han har en leilighet Harmeet Singh kan få kjøpe.

- Både sportslig og administrativt er Heerenveen gjennomført profesjonell klubb. Lønnen kommer til avtalt tid hver måned, forteller Grindheim til tv2.no.