Niklas Landin Jacobsen (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Niklas Landin Jacobsen (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
serbia_sumo
serbia_sumo

Danmark tok EM-gullet

Niklas Landin og Mikkel Hansen ble de store heltene for Danmark.

Serbia - Danmark 19-21:

Niklas Landin storspilte mellom stengene, og Mikkel Hansen banket inn mål på bestilling i angrep. Godt hjulpet av et fantastisk forsvarsspill, var de to de største heltene da Danmark tok sitt andre EM-gull i håndball.

Alt om EM i håndball: Nyheter | Resultater | Statistikk

Serbia klarte aldri å komme skikkelig i gang mot det beintøffe danske forsvaret. Skyttere som Momir Ilic og Marko Vujin ble fullstendig avkledd, og scoret to spillemål til sammen.

For kom de til skudd, så sto Landin i veien for skuddene. Bjerringbro-Silkeborg-målvakten stoppet 21 skudd, og endte opp med en redningsprosent på 54 - i en EM-finale!

Hansen toppscorer
Heldigvis for serberne var ikke Darko Stanic veldig mye dårligere. 18 redninger ble det på mannen som ble kåret til EMs beste målvakt.

LES OGSÅ: Norges banemann på all star team i EM

Men det var angrepsspillet til serberne som sviktet. Mulig tok de ut for mye i semifinalen mot Kroatia, men de manglet en Mikkel Hansen.

For mens Ilic og Vujin bommet og bommet, banket Hansen inn ni mål, og var finalens suverene toppscorer.

Gode norske dommere
Kampen ble ledet på forbilledlig vis av Kenneth Abrahamsen og Arne Mikal Kristiansen, som ikke kom i fokus ved en eneste anledning i løpet av kampen.

LES OGSÅ: Danskene frykter de norske dommerne: - Takler dere presset?

EM-gullet er en stor triumf for trener Ulrik Wilbek.

«Guldrik», som han kalles hjemme i Danmark er nærmest en garanti for suksess. Han ga seg som sjef for det danske kvinnelandslaget i 1998. Da var laget regjerende EM-, OL- og VM-vinnere. Nå er han på gang igjen.

Men det kunne fort vært over så mye, mye tidligere for Danmark.

De kan takke en hodeløs makedonsk avslutning for at de fikk en sjanse til å ta seg videre. De tok vare på sjansen. Mikkel Hansen og Hans Lindberg viste hvor kort tid man trenger på å avgjøre en håndballkamp. Og da alle resultater i mellomspillet gikk i Danmarks favør, så fikk de en flyt inn mot finalespillet. Hvor de var ustoppelig.

KAMPUTVIKLING:
Slutt: 19-21: Danmark er europamestere!!!!!!

55. min: 18-19: Det er Niklas Landin og Mikkel Hansen som styrer showet for Danmark. Danskene ser ut til å ha kontroll.

50. min: 14-16: Det så ut til at Danmark skulle avgjøre kampen, men to kjappe reduseringer av Serbia lager ny spenning.

45. min: 12-15: Danmark har marginene med seg. Serbia virker som om de brente av det meste av kruttet i semifinalen mot Kroatia.

40. min: 10-12: Danskene fortsetter å storspille i forsvar, men det går i stå i angrep. Men danskene har tilsynelatende kontroll på kampen.

35. min: 8-11: Danskenes forsvar storspiller. Det gikk nesten fem minutter før Serbia scoret sitt første mål i andre omgang.

Pause: 7-9: Danmark går til pause med tomålsledelse. To fantastiske målvakter og gode forsvar har preget den første omgangen. Danmark har vært et hakk bedre og leder fortjent til pause.

25. min: 7-8: To fantastiske målvakter og gode forsvar, gjør denne første omgangen målfattig.

20. min: 5-6: Landin plukker alt som kommer fra de serbiske skytterne. Men danskene klarer ikke å riste av seg hjemmelaget.

15. min: 3-5: Lagene følger hverandre. Danskene holder seg ett og to mål foran.

10. min: 2-4: Darko Stanic har utlignet i målvaktskampen mot Landin. Men danskene fortsatt foran.

5. min: 0-2: Danskene åpnet best. Niklas Landin har tatt det som er kommet av skudd mot ham så langt.