Håndballdommer Kenneth Abrahamsen gir Serbias trener gult kort. (Foto: IVAN MILUTINOVIC/Reuters)
Håndballdommer Kenneth Abrahamsen gir Serbias trener gult kort. (Foto: IVAN MILUTINOVIC/Reuters)

Danskene frykter de norske dommerne: - Takler dere presset?

Usikre på om de norske dommerne takler presset i EM-finalen mot Serbia.

Se EM-finalen mellom Danmark - Serbia på TV 2 og tv2sumo.no klokken 17.00

De danske håndballkommentatorene Klavs Bruun Jørgensen og Nikolaj Jacobsen frykter at EM-finalens norske dommerpar kan komme til å bukke under for det enorme presset fra hjemmepublikumet i Serbia.

Kenneth Abrahamsen og Arne Kristiansen fra IK Gimletroll i Kristiansand har fått æren av å dømme finalen i herrenes EM-sluttspill søndag.

– De danske spillerne skal klare å takle presset på strak arm. Som spiller går man inn i en modus hvor du nesten ikke får med deg noe annet enn det som skjer på banen. Jeg frykter heller at de norske dommerne lar seg presse av pipingen fra hjemmepublikumet, sier Jacobsen til Sporten.dk

LES OGSÅ: Danmark til EM-finale: – Danskene har jo gullhår over hele kroppen!
LES OGSÅ: Serbisk spiller mister finalen, men redder synet

– Jeg synes ikke at det er bra for oss at de skal dømme finalen. Jeg synes ikke det har vært så gode i dette mesterskapet, og de franske dommerne som dømte semifinalen mellom Kroatia og Serbia lot seg ikke påvirke av det enorme presset. Jeg har altså mine tvil til de norske dommerne, avslutter Bruun Jørgensen.

Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen har vært med i VM tre ganger; 1993 (Kvinner), i 2007 var de med i VM Menn i Tyskland og i 2011 i Sverige. I tillegg har paret også dømt i to EM Menn; 2008 (i Norge) og i 2010 i Østerrike. I det siste EM dømte paret semifinale.

Søndagens finalelag møttes også i det innledende gruppespillet i turneringen. Da vant serberne, men Danmark har spilt på seg enorm selvtillit, og vunnet i sine fire siste kamper.