Ifølge Adresseavisen skal en overgang for Henriksen være verdt om lag 20 millioner kroner for den økonomisk hardt prøvede trondheimsklubben.

Adresseavisen mener å vite at Henriksen fredag var på plass i Brugge for å gjennomgå medisinske og fysiske tester i klubben. Partene skal ha kommet til enighet om en overgang for 19-åringen. Dette melder også den belgiske avisen Niewsblad.be.

Reiste til Belgia
Henriksen reiste til Belgia fra Rosenborgs treningsleir utenfor Benidorm i Spania i det som skal ha vært privatflyet til Bart Verhaeghe, styreleder i Brugge. Allerede lørdag kan en kontrakt for fem og et halvt år bli underskrevet.

Til tross for iherdige forsøk fikk ikke TV 2s Davy Wathne mye ut av RBK-leder Erik Hoftun før lagets kamp mot Olimpija i Benidorm. Se forsøket på intervju øverst i artikkelen.

Brugge skal også jobbe med å hente den 20-årige polakken Ariel Borysiuk til stallen. Midtbanespilleren fra Legia Warszawa omtales som et stort talent og kan forkludre overgangen for Markus Henriksen. Belgierne har i lengre tid jaktet en midtbanespiller på grunn av skade på Vadis Odjidja. Henriksens innsats for «ligalandslaget» i Thailand nylig fikk belgierne til å kontakte Rosenborg.

Mini Jakobsen.

Spisstalentet Mushaga Bakenga (18) er også på vei til den belgiske klubben, men ikke før i august. Verdien av den avtalen skal være på rundt 18 millioner kroner. Brugge-spiss Joseph Akpala vil ikke forlenge sin kontrakt og kan bli erstattet av Bakenga.

Les også: RBK-fansen frykter spissjuvelen må selges etter millionunderskuddet

- Riktig å selge
Meningene er delte om salget av de to talentene.

- Får de 13-15 millioner for Bakenga, og 20 for Markus, så mener jeg at et salg er det mest riktige å gjøre, sier Mini.

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes sier til adressa.no at han forstår lite av overgangene. Til tv2.no tidligere i uken sa han at han fryktet et salg på grunn av Rosenborgs økonomiske situasjon.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Markus Henriksen og Mushaga Bakenga. (Foto: MONTASJE/)